Merkez Bankası kararlarından önce Erdoğan'dan faiz sinyali: Mümkün değil

'Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz?' diyen Erdoğan, "Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım, yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor." diye konuştu.

Merkez Bankası kararlarından önce Erdoğan'dan faiz sinyali: Mümkün değil

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda konuştu.

Merkez Bankası’nın yarın açıklayacağı faiz kararı öncesi kritik açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

KAPALI MARAŞ

“Daha Kıbrıs meselesinin ne olduğunu, Maraş’ın açılmasının ne alnalam geldiğini bilmeyen ekonomiyi izah etmek te mümkün değil. KKTC Cumhurbaşkanı bunları davet ediyor ve bu davete icat etmeyip yine beni eleştirmeye kalkıyor. Kapalı Maraş bölgesini açmak diye bir tezi savunmak anlayışın var mı yok. Aynı şeyi bunlar Azerbaycan’da, Suriye’de yaptı.”

FAİZ ÇIKIŞI

“Yüksek faiz sebebiyle üretimin, ticaretin, istihdamın temsilcileri olan sizler karar vericilere yol gösteriyor, ışık tutuyorsunuz. Yüksek faizin nelere mal olduğu ortada. Yüksek faizle bizler gerçek anlamda yatırım yapabilir miyiz? İstihdam üretebilir miyiz? Mümkün değil. Öyleyse bizim bu noktada çok daha dikkatli olmamız lazım, yüksek faize yatırımcımızı ezdirmememiz gerekiyor.

Birçok iş insanımızla konuştuğumda beni faiz batırdı diyorlar. İnşallah bunları da tersine çevireceğiz. Önümüze çıkan engelleri aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam edeceğiz. Özellikle nakit akışından teşviklere kadar çok sayıda destek paketini hayata geçirdik.

Şimdi önümüzde yeni dönem var. Çok daha güçlü şekilde üretime, ,istihdama, yatırıma ve ihracata odaklanmamız gerekiyor. El birliğiyle bu sıkıntılı dönemi geride bırakıp büyük Türkiye hedefimize ulaşacağız.”

HUKUK VE EKONOMİDE YENİ DÖNEM

“Hukuk ve ekonomi reformları yeni dönemin hazırlıklarıdır. Önümüzdeki dönemde ihtiyaç duyulan değişimleri hayata geçirmek bizim görevimizdir. Kaba inşaatını tamamladığımız binamızı nihai hale getirecek atılımın eşiğindeyiz. Ülkemiz artık şahlanış dönemine giriyor. Yerli ve uluslararası yatırımcılar için en uygun şartları sağlamaya devam edeceğiz. Yılı pozitif büyüme ile bitireceğimize inanıyorum. Hedefimiz bir an önce tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmaktır.”