Merkel: Koronavirüs aşısı için 8 milyar avro gerek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüs aşısı için 8 milyar avro gerektiğini açıkladı.

Merkel: Koronavirüs aşısı için 8 milyar avro gerek

Almanya Başbakanı Angela Merkel, yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı aşı geliştirilmesi için yaklaşık 8 milyar avronun toplanması gerektiğini söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koronavirüsle mücadele için dünya genelinde birlikte hareket etmeye ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek Avrupa Birliği’nin (AB) 4 Mayıs’ta virüsle mücadele için donörler konferansı düzenleyeceğini belirtti. Merkel “Almanya da önemli finansal katkı yapacak. Bugün bunu duyurmak istemiyorum ancak daha sonraki gelişmeleri aktif izleyeceğimizi söyleyebilirim” açıklamasında bulundu.

Merkel ayrıca “Aşının geliştirilmesi için tahminen 8 milyar avro gerekli” sözlerine yer vererek uluslararası işbirliği çağrısı yaptı.

Merkel, aşı bulunduktan sonra bundan herkesin yararlanmasını sağlayacaklarını belirterek “Bir aşı geliştirerek bu virüsü durdurmak ve ardından mağlup etmek için yüksek tempoda ve büyük konsantrasyonla çalışmak zorundayız. Bu, dünyada milyonlarca hayatı kurtarmak için en onurlu görevlerden biridir” ddedi.

Merkel, bu konuda anahtar rol oynayan Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile yakın iş birliği içinde olunacağını da vurguladı.