Merkel: Erdoğan'ın açıklamaları iftira

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik suçlamalarını “iftira” olarak değerlendirdi. 

Merkel: Erdoğan'ın açıklamaları iftira

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü yaptığı bir konuşmada Fransız mevkidaşı hakkında, “Bu zatın İslam ile Müslümanlar ile derdi nedir? Macron’un zihinsel olarak tedaviye ihtiyacı var.” şeklindeki açıklamasına tepki gösterdi.

Alman sözcü, “Bunlar özellikle Fransız profesör Samuel Paty’nin İslami bir fanatik tarafından korkunç bir şekilde öldürülmesi bağlamında kesinlikle kabul edilemez olan iftira açıklamaları.” dedi.

Euronews‘in haberine göre, AB ise Türkiye’den tavır değişikliği beklediğini ve Erdoğan’ın açıklamalarıyla ilgili bakanlar düzeyinde acil bir toplantı düzenlenebileceği uyarısında bulundu.

Bu arada, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas ise Macron hakkındaki sözlerinden ötürü Erdoğan’ı kınadı. Maas, bunun yeni bir “dip noktaya” işaret ettiğini ifade etti.

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise ülkesinin ifade özgürlüğü ve İslamcı aşırı uçlar ile mücadelede Macron ile dayanışma içinde olduğunu söyledi.