Merdan Yanardağ'ın sözleri üzerine gericiler istedi, RTÜK harekete geçti

Tele1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ın Osmanlı İmparatorluğu'nun 34'üncü padişahı Abdülhamid'le ilgili sözleri üzerine RTÜK'ten 'inceleme' kararı geldi.

Merdan Yanardağ'ın sözleri üzerine gericiler istedi, RTÜK harekete geçti

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Dr. Merdan Yanardağ, hazırlayıp sunduğu ’18 dakika’ programında 2. Abdülhamid’den söz ederken “Emperyalizmin uşağı aşağılık bir dikdatör olan, Mithat Paşa’yı Taif’te boğduran, Osmanlı-Türk modernleşmesini savunan bütün aydınlara zulmeden, Namık Kemal’lere, Tevfik Fikretlere, Mizancı Muratlara zulmeden, despot.” ifadelerini kullanmıştı.

Bu ifadeleri sonrası sosyal medyada AKP’liler ve gerici çevreler #AbdulhamidAşağılıkDeğildir başlığı altında Yanardağ’ı hedef alan paylaşımlarda bulundu. Öyle ki bunlardan biri olan İsmailağa cemaatinden Ahmet Mahmut Ünlü de Yanardağ için “Üzerimizde bunca hakkı bulunan Hâkânımıza yaptığı bu hakâretten dolayı kendisini Allâh’ın adâletine havâle ediyor” deyip takipçilerini Yanardağ’ı kınamaya çağırdı.

Bunun ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, Merdan Yanardağ’ın
sözleri nedeniyle TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını açıkladı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, TELE 1 TV hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. Şahin, bu kararı, “TELE 1 televizyonunda 18 dakika isimli programda program sunucu Merdan Yanardağ isimli şahsın Sultan Abdulhamid Han ile ilgili sözleri nedeni ile inceleme başlatılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadeleriyle duyurdu.