Meral Akşener: Erdoğan adım atacak

Meral Akşener, "İyileştirilmiş parlamenter sisteme Sayın Erdoğan'ın adım atacağını düşünüyorum" dedi.

Meral Akşener: Erdoğan adım atacak

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde konuk ettiği gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkanlık sistemine ilişkin değerlendirmede bulunan Akşener, “Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi keşke çalışsaydı. Tutmadı. Şimdi 7’de 77’ye Türkiye’de ne olsa, herkes Sn Erdoğan’dan biliyor. Tek adam rejiminin getirdiği durum.” dedi. Akşener, “Erdoğan’ın bu nefes alma problemini gördüğüne inanıyorum. İyileştirilmiş parlamenter sisteme Sayın Erdoğan’ın adım atacağını düşünüyorum” dedi.

Selahattin Demirtaş’ın “Devran” isimli kitabından uyarlanarak sahneye taşınan oyunla ilgili de konuşan Akşener,  “Ben ‘Megri Megri’de hiç Emine hanımdan bahsettim mi? Hayır. Bizim HDP’ye yönelik tutumumuz belli, kalkıp seçimde İçişleri Bakanı Meral Akşener’i, Temel Karamollaoğlu’nu Kandille sözleşme imzaladı derse, işte ondan sonra o şirinleştirmeler ortaya çıkar. Ben kadınların özne olduğu, doğru eğri onu tartışmıyorum kadınların özne olduğundan konuşmamaya özen gösteriyorum. Gitmişler ne yapalım? Tekrar söyleyeyim. Emine Erdoğan hanımefendinin eylemleri ve tutumlarıyla ilgili 2002’den beri bir kelime ağzımdan duydunuz mu hayır? Siz davet edilseydiniz gider miydiniz? Hayır. Ben bir kurumsal yapıyı temsil ediyorum, bir partinin genel başkanıyım. ben gitmezdim, haa eşim davet edilse o gider miydi, hayır gitmezdi.” dedi.

Akşener, erken seçim tartışmalarına ilişkin ise “Seçim ne zaman olur? Kendimi Erdoğan yerine koyuyorum; elinizde 2023’e kadar süre var neden onu ortadan kaldırasınız. Seçim ön görmüyorum. Durup dururken neden seçim yapsın?” değerlendirmesinde bulundu.