Meral Akşener: Endişeliyim, cüzdansızlar-vicdansızlar kavgası gelecek

Akşener, salgınla birlikte derinleşen yoksulluğa ve gelir adaletsizliğine dikkat çekip Erdoğan'a Keçiören'e taşınması 'öneri'sinde bulundu.

Meral Akşener: Endişeliyim, cüzdansızlar-vicdansızlar kavgası gelecek

‘İyi Parti’ Genel Başkanı Meral Akşener, Teke Tek programında Fatih Altaylı’nın sorularını yanıtladı.

Hükümet’in salgın sonrası ekonomi politikalarını değerlendiren Meral Akşener, “Bugün insanlar can derdinde. Arkasından da ne gelecek? Cüzdansızlarla vicdansızlar arasında bir kavga gelecek. Korkum odur, endişem odur. O düşman, bu düşman olduğu zaman, koronayı atlattık diyelim. İşsizlik Fonu’nda para yok, öbür taraf borçlu, Merkez Bankası’nın yedek akçeleri gitmiş, geçilmeyen yollara, binilmeyen uçaklara para ödüyoruz. Bugün birlik, beraberlik olmak vesaire gibi bir dönemde muhalefete kaldı birlik beraberlik çağrısında bulunmak.” Dedi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tıkandığını belirten Akşener, “Sayın Erdoğan siyasi olarak eskiden rasyonel bir kişiydi. Saray gerçeklikten kopardı. Seçmenin ne yediği ne içtiği konusundan da kopardığını düşünüyorum. O yanı ortaya çıkarsa Sayın Erdoğan da başta olmak üzere Türkiye bu dönemde parlamenter sisteme döner. “ iddiasında bulundu.

Erdoğan’a öneride bulunan Akşener, “Daha önce maaşını bağışladığı gibi örnek olması açısından Saray’dan çıksın, daha önce oturduğu Keçiören’deki evine taşınsın. Çünkü pandemi sonrası Türkiye’nin ekonomi konusunda endişelerim var. Hani Müslüm Baba diyor ya ‘Yakarsa dünyayı garipler yakar’. Cüzdansızlarla vicdansızlar arasında kavganın önüne geçmemiz lazım.” İfadelerini kullandı.