Menzilciler sığınmacılar için otobüs kaldırıyor

Menzcil cemaatinin patron örgütü TÜMSİAD, sığınmacılara yönelik açıklamasında "TÜMSİAD Kocaeli Şubesi olarak ücretsiz otobüs temin etmeye hazırız” dedi.

Menzilciler sığınmacılar için otobüs kaldırıyor

Türkiye’nin AB ülkelerine gitmek isteyen sığınmacıları durdurmama kararı aldığı yönündeki iddiaların ardından sığınmacılar, Bulgaristan ve Yunanistan sınırı bulunan Edirne’ye akın etti.

Kalabalık grupların sınıra doğru hareketleri sürerken, Kocaeli’de ise dikkat çeken bir gelişme görüldü.

Menzil cemaatine bağlı olduğu bilinen patron örgütü TÜMSİAD, kentte bulunan Suriyeli sığınmacıları otobüslerle ücretsiz şekilde götürebileceklerini açıkladı.

TÜMSİAD Kocaeli Şube Başkanı Abdulkadir Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İlimizde yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin dikkatine! Edirne Sınır Kapısı’na gitmek isteyen gruplara TÜMSİAD Kocaeli Şubesi olarak ücretsiz otobüs temin etmeye hazırız” ifadelerini kullandı, telefon numarasını paylaştı.

AÇIKLAMA VE ÇİRKİN TEKLİF

Haberimiz üzerine TÜMSİAD’dan, kuruma PR hizmeti veren ajansın aracılığıyla bir açıklama geldi. Manifesto‘ya ulaşan ajans yetkilileri, Abdulkadir Yılmaz’ın yaptığı organizasyonun TÜMSİAD yönetimini çok rahatsız ettiğini ancak Yılmaz’ın bu kararının kendi insiyatifi olduğunu, kurumu bağlamadığını öne sürdü. Haberimizin kaldırılmasının talep eden ajans, taleplerinin yerine getirilmesi karşılığında TÜMSİAD’ın sitemize “ilan ve reklam desteği de sağlayabileceği” teklifinde bulundu. Her istediklerini parasal güçleriyle yerine getirebileceklerini sanan bu “abdestli” patron örgütünün çirkin teklifi elbette Manifesto olarak reddettik.