Meksika’da ABD için üretim yapan fabrikalara üretim baskısı: Önlemler hiçe sayılıyor, işçiler tehdit ediliyor

Meksika’da bulunan ve ABD’ye yiyecek ve diğer malzeme sağlayan fabrikalarda, koronavirüs görülmesine rağmen çalışanların işe gelmeye zorlandıkları iddia edildi. ABD'nin Meksika Büyükelçisini, "Fabrikalar çalışmazsa ABD'li firmalar başka yerlere gider" sözleri iddiaları doğrular nitelikte.

Meksika’da ABD için üretim yapan fabrikalara üretim baskısı: Önlemler hiçe sayılıyor, işçiler tehdit ediliyor

Meksika’da bulunan ve ABD’ye yiyecek ve diğer malzeme sağlayan fabrikalarda, koronavirüs görülmesine rağmen  işe gelmeye zorlanan çalışanlar isyan etti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük üreticiler için lobi yapan bir grup tarafından, Meksika sınırında üretim yapan büyük fabrikalara baskı uyguladıkları ve halk sağlığının önemsemeyerek üretim yaptırdıkları ifade edildi. İşçilerin, işlerinden olmamak için zorunlu olarak işe geldikleri vurgulandı.

BÜYÜKELÇİ TEHDİT ETTİ: İŞİNİZDEN OLURSUNUZ

ABD’nin Meksika Büyükelçisi Christopher Landau,’nun sosyal medya hesabından yayınlanladığı bir mesaj bu iddiayı doğruladı.

Büyükelçi Landau mesajında büyük şirketlerin çalışmayan fabrikaları kapatması halinde bu firmaların başka yerlere gideceğini vurguladığı paylaşımında,”Meksika’da bulunan ve ABD’yi besleyen bu fabrikaların aslında iki ülkenin birbirine ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdi.” diye yazdı.

Landau ayrıca, “Her yerde riskler var, ama araba kazası geçireceğimiz korkusuyla evde kalmıyoruz” diye yazdı.

VAKA SAYISI 22 BİNİ, ÖLÜ SAYISI 2 BİNİ GEÇTİ

ABD’nin sınır komşusu Meksika’da koronavirüs vaka sayılarında artış gözlemlendi. Meksika’da koronavirüs vaka sayısı 22 bin 088 olurken, virüsten hayatını kaybedenlerin sayısı ise 2 bin 061 oldu.