Meclis'te şiddet yetmedi, muhtarlardan Özkoç'a tehdit

"Cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret, cumhurbaşkanımızın şahsına değildir. Başkomutanımızın şahsınadır, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hepsine yapılmıştır. Engin Özkoç’a yapmış oldukları hakaretleri iade ediyoruz"

Meclis'te şiddet yetmedi, muhtarlardan Özkoç'a tehdit

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan resen soruşturma başlatıldığı belirtilmişti.

Özkoç, düzenlediği basın toplantısında “Şehide kelle diyen kişi haysiyetsizdir, şehide kelle diyen kişi Türkiye Cumhuriyeti’nde şerefsizdir, şehide kelle diyen kişi onursuzdur, şehide kelle diyen vatan hainidir. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin cumhurbaşkanı olamaz, temsil edemez” demişti.

Erdoğan’ın da AKP Grup Toplantısı’nda aynı sözleri CHP lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik sarf etmişti.

Meclis’te çıkan arbedede Özkoç’a AKP’liler saldırmış ve darp etmişti.

Muhtarlar da Özkoç’a yönelik şiddetle, hakkında Meclis’e getirilme kararı alınan fezlekeyle ve Erdoğan’ın açtığı tazminat davasıyla yetinmedi. Adıyaman’da muhtarlar CHP’li Engin Özkoç’a tehdit dolu bir protesto eylemi düzenledi.

Adıyaman’da bazı köy ve mahalle muhtarları CHP’li Engin Özkoç’un çarpı işaretli fotoğrafını bastırdıkları pankarta tehdit içerikli sözler yazdırdı.Muhtarlar daha sonra bu pankartı kesmeyi de ihmal etmedi.

Muhtarlar, yanlarında getirdikleri CHP Milletvekili Engin Özkoç’un üzeri çarpı işaretiyle kapatılmış fotoğrafının bulunduğu pankarta “Reise uzanan dili keser, kalkan kolu kırarız” tehdidini yazdı. Muhtarlar daha sonra pankartı kesip yaktılar.

Dernek başkanı Abdulkadir Geylani Taş, “Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda Başkomutan” olduğunu söyleyerek, “Başkomutana yapılan saygısızlık Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmaktadır. Şu an orada cephedeki ordumuzun moralini bozmanın hiçbir anlamı yoktur. Dolayısıyla bizim cumhurbaşkanımıza yapılan hakaret, cumhurbaşkanımızın şahsına değildir. Başkomutanımızın şahsınadır, dolayısıyla da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının hepsine yapılmıştır. Engin Özkoç’a yapmış oldukları hakaretleri iade ediyoruz” diye konuştu.

İşte o ‘protesto’ anları: