Meclis'te Özgür Özel'e yumruklu saldırı

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e Meclis'te yumruklu saldırı düzenlendiği öğrenildi.

Meclis'te Özgür Özel'e yumruklu saldırı

Meclis’te mahalle bekçilerine yeni yetkiler veren kanun görüşülürken CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’e bir saldırı gerçekleştiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre kanunun oylanması sırasında CHP’li vekiller, Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto amacıyla “yavaş oy kullanma eylemi” yaptı.

MHP’liler ise “Devlet Bahçeli’nin uzun süre bekletildiği” gerekçesiyle CHP’ye tepki gösterdi.

KRT TV‘nin haberine göre, daha sonra AKP’den muhalefetin söz hakkını engelleyen bir girişim geldi. AKP’nin bu tavrını eleştiren CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel’in konuşması ise MHP’liler tarafından engellenmeye çalışıldı. Özel’e MHP’li bir vekil tarafından yumruklu saldırı düzenlendiği bildirildi.

Özel’e yumruklu saldırıda bulunan ismin MHP Mersin Milletvekili Olcaz Kılavuz olduğu belirtiliyor.

ÖZEL’DEN AÇIKLAMA

Olayın ardından Özgür Özel Halk Tv canlı yayınına bağlanarak bir açıklama yaptı. Özel, “Arkadan kalleşçe bir saldırı oldu. Yüzüme yumruk atmaya çalıştı. Ben hafif bir darbe aldım. Gözlüğümü yere düşürecek bir sarsıntı gibi oldu. Arkadaşlarımız gereken cevabı verdi. Daha sonra olan olaylarda aldığımız bilgiye göre Olcay Kılavuz‘un ciddi bir yaralanması var. Böyle olmasını istemezdik de ama arkadaşlarımız hakettikleri cevabı verdi.” ifadelerini kullandı.