Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi

TBMM Genel Kurulu’nda ‘hak ihlalleri’ konusunda araştırma önergesi görüşülürken AKP ve CHP'li milletvekilleri birbirine girdi.

Meclis'te kavga: Vekiller birbirine girdi

TBMM Genel Kurulu’nda ‘hak ihlalleri’ konusundaki araştırma önergesi görüşülürken kavga çıktı.

CHP’li üyeler hak ihlallerinin “tek adam ve otoriter rejimden kaynaklandığını” savunurken AKP Bursa Milletvekili Osman Mesten, “Sizin otoriterlik dediğiniz şey bizim uyuşturucu ve insan kaçakçısına, bölücüye ve teröriste karşı şahin politikamızdır. Oh, oh çekmeye devam edeceğiz, siz de of, of çekin” dedi.

CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN AKP’Lİ MESTEN’E YANIT

Sözcü‘nün aktardığına göre, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise Mesten’e “Sen git PKK’ya hendeklerin kazılması için neden izin verildiğini sor. Habur Sınır Kapısı’ndan teröristler geçerken senin aklın neredeydi? Apartman dairesinden çıkıp sarayda oturanlara sor. Bu ülkedeki ölen askerlere neden ‘kelle’ dediğini sor” cevabını verdi.

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise “Habur’da bu ülkeye, ‘hukuk nizamına saygı duyarak, bu ülkenin eşit yurttaşı olmak istiyorum, terörü bırakıyorum’ diyenler geldiyse bugün de terörü bırakıp gelebilirler” dedi.

CHP’li Özkoç da “Allah şahidimdir ki Habur Sınır Kapısı’nda adaletin bekçisi olanları oraya dikip de kıyafetleriyle PKK terör örgütünü Türkiye’ye aldıran Recep Tayyip Erdoğan var” cevabını verdi. Bu söz üzerine ortalık karıştı.

AKP’Lİ ALPAY ÖZALAN: HADİ LAN

AKP’li Alpay Özalan “Hadi lan, Sen Cumhurbaşkanımıza, Genel Başkanımıza laf ediyorsun, ayıp be, terbiyesiz” derken, AKP ve CHP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. Milletvekilleri yumruklarını sıkarken itişmeler yaşandı ve birleşime ara verildi.