Meclis’in sandığında 11 milyon liralık yolsuzluk!

TBMM Personeli Yardımlaşma Sandığı’nın önceki yönetim dönemiyle ilgili büyük bir yolsuzluk skandalı ortaya çıktı.

Meclis’in sandığında 11 milyon liralık yolsuzluk!

TBMM Personeli Yardımlaşma Sandığı’nda 15 Ocak’ta yapılan Genel Kurul ile yeni yönetim seçildi. Görevi devralmak için harekete geçen Mustafa Köksal başkanlığındaki yeni yönetim, önceki yönetim döneminde bazı usulsüzlükler tespit etti.

Köksal ve arkadaşları, eski yönetimin hesap ve işlemlerini devralmayarak TBMM Başkanlığı’na bütün bilgi ve belgelerle birlikte ihbarda bulundu. İddialar arasında eski yöneticiler Y.Ç. B.Ç ve B.Ç’nin zimmetlerine para geçirdikleri, usulsüz krediler verdikleri iddiaları da yer aldı. Köksal başkanlığındaki yeni yönetim geçtiğimiz cuma günü bin 380 üyeyi toplayarak gelişmeleri aktardı. Usulsüzlük süreçlerine ilişkin detaylı bilgi veren Köksal, TBMM Başkanlığı ve yargının gereken yasal işlemleri yaptığını bildirdi.

Sözcü’de yer alan habere göre sandıkta 4 milyon lira nakit bulunuyor. Ayrıca personele kredi olarak kullandırılan 5.5 milyon liranın da geri ödemesi yapılıyor. Kasadan 1 milyon lira alan yöneticilerin arsa aldıkları ve aynı arsayı daha sonra 1.7 milyon liraya satıp, kasaya yeniden 1 milyon lira koydukları belirlendi. Arsa alımı gibi toplamda 11 milyona yakın usulsüzlük, zimmete geçirme ve yolsuzluk iddiaları araştırılıyor.

ÖNERGE VERİLDİ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da sandıktaki yolsuzluk iddiaları için TBMM’ye önerge verdi.

Önergede, “Sandığın hesaplarından hangi şahısların hesaplarına kaç lira usulsüz olarak aktarılmıştır? Bu şahıslarla ilgili olarak hangi idari ve hukuki süreçler başlatılmıştır?” diye sordu.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop konunun kendisine iletilmesinin ardından “sorumlular hakkında gereğini yapın” talimatı verdi. TBMM Genel Sekreterliği bilgi ve belgeleri savcılığa ileterek suç duyurusunda bulundu. Savcılığın soruşturma başlattığı bildirilirken, zimmete geçirilen personel paraları için de “alacak davası” açıldı. Şüphelilerin ifadelerine başvuruldu ve kendileri ve birinci derece yakınlarının mal varlıkları incelemeye alındı. Şentop ayrıca başdanışmanı eski MASAK Başkanı İbrahim Hakkı Polat’ı muhakkik olarak atayarak idari soruşturma başlattı.