MEB'in ödülleri yandaş sendika üyelerine gitti

Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci, MEB'in ödüllendirdiği personellerin yüzde 90'ının yandaş sendika mensubu olduğunu belirtti, "Biz çok çadır tiyatroları gördük. Şimdi de buna bir yenisi eklenmiştir." dedi.

MEB'in ödülleri yandaş sendika üyelerine gitti

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 97202150-903.08.02-E.8880732 sayılı Ödüllendirilen Personel Bilgileri konulu 2 Temmuz 2020 tarihli resmi yazı yayınlandı. Bakanlık yayımladığı ek tebliğler dergisinde 2019’da ödül alan 7072 personelin isim listesini yayımladı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci ise ödüllerin verilmesinde şeffaf olunmadığını belirterek “Biz çok çadır tiyatroları gördük. Şimdi de buna bir yenisi eklenmiştir. ‘Kendim yazdım kendim verdim gitti. Kim ne diyebilir?’ senaryosu yapılmıştır” ifadelerini kullandı.

“İlimizde de başarılı olanlar Ereğli 38, Alaplı, 28 Çaycuma 3 Devrek 6 Kilimli’de 2 kişi başarı ödüllerine hak kazanmışlar. Merkez ilçe, Kozlu Gökçebey de başarılı memur ve öğretmen görünmüyor. Başarı ödülleri MEB tebliğler dergisinde yayınlandı. Hangi öğretmen, hangi şef, hangi müdüre hangi çalışmalarına göre başarı belgesi ödülü verildi bilinmiyor. Bunların içinde ilçe milli eğitim şube müdürleri ve müdürleri de var. Buda ayrı bir ironi durum.” diyen Kahveci, “Biz Eğitim-İş olarak yapılan davranışın hakkaniyet nezdinde yapılmadığını ifade ederken eğitimde bir tahribat olduğunu ifade ediyoruz. Her şey yandaşlara ayrılacak ve paylaştırılacak. İşte bu uygulamalar ‘Adaletin bu mu dünya’ şarkısını çağrıştırmaktadır. Biz ilimizde çok çadır tiyatroları gördük. Şimdi de buna bir yenisi eklenmiştir. Kendim yazdım, kendim verdim, yazdım gitti, kim ne diyebilir?’ senaryosu yapılmıştır. Ama bu oyun kamuoyuna düşmüştür. Her kimse kendisini uyanık yere koyarken diğerlerini de bu uyduruk oyunları anlayamayacak kadar saf değildir. Bu ayak oyunlarını yıllardır biliyoruz. Birileri çaktırmadan yedirmeye çalışıyor ancak bizlerde bu ayak oyunlarını yemiyoruz.” dedi.

“ÖDÜLLER GAYRİMEŞRU”

Gerçekten hak edenlere laflarının olmadığını ancak her şey şeffaf olmadığı için bu ödüllerin gayri meşru olduğunu düşündüklerini belirten Eğitim-İş Şube Başkanı “Bu başarı belgesi alanların hangi sendika üyesi olduklarının açıklanmasına gerek yok. Yüzde doksanı yandaş sendika üyeleridir. Ayrımcılığın bu kadarı da pes yani. Eğitimde bu yapılıyorsa kime örnek olacağımızın da bir önemi kalmamıştır. Yeni göreve başlayan Zonguldak Milli Eğitim Müdürünün bu çıkarcı yaklaşımının önüne geçmesini ve adalet nezdinde her kese yaptığı işi kadar eşit bir dağılım , paylaştırma yapmasını ve eğitim çalışanlarının tümünü kucaklamasını diliyoruz” ifadelerini kullandı.