MEB'in haline bak: 'Hemen himmet buyur aman efendim'

Erzurum Oltu Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü, Süleymancılar cemaatinden atılışını cemaatin "şeyh"i Süleyman Hilmi Tunahan'a ithafen yazdığı bir mektupla duyurdu.

MEB'in haline bak: 'Hemen himmet buyur aman efendim'

Erzurum’un Oltu ilçesinden gelen bir haber, Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarının cemaatlere pay edildiğinin yeni bir örneği oldu.

MEB’e bağlı Oltu Mesleki Eğitim Merkezi’nin müdürü, bağlı olduğu Süleymancılar cemaatine “isyan” etti. Ayasofya’nın müzeden cami statüsüne alınması nedeniyle sosyal medya hesabından paylaştığı bir mesajdan ötürü cemaatten atıldığını duyuran Müdür Önser Yeğin, cemaatin 1959’da ölen kurucu ismi Süleyman Hilmi Tunahan’a ithafen yazdığı bir mektubu da sosyal medya hesabından paylaştı.

Yeğin yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bugün saat 10:00 itibarı ile bölge idarecimizin (Mustafa Gökduman) emri ile mıntika mesulü Salih Hoca beni aradı. Son (Ayasofya) paylaşımlarımız neticesinde bugünden itibaren hatimlere katılmamak kurslara girmemek üzere yasaklananlar listesinde olduğumuz tebliğ edildi.

Mübarek bir açılışa katılmak ve bu sevinci sayfasında paylaşmak Süleyman efendi Cemaatinin başındaki yönetimin muhterem ve muhteşem büyüğünün (!) neden zoruna gitmiş olsun?

Bundan böyle ben de bu cemaatten uzaklaştırılmış bulunmaktayım. Şükürler olsun ki böyle bir mübarek paylaşım bizim suçumuz olmuş. Ehli iman ve ehli insaf ehline duyurulur.”

Süleymancı müdür, hesabından daha sonra da Süleyman Hilmi Tunahan’a “mektub”unu paylaştı. “Şiir” tadındaki mektupta Yeğin, cemaatin mevcut yönetimini Tunahan’a “şikayet” ederek “Mürid olduğunu söyleyen beyler, Seni sevenlere düşman efendim, İttifak etmiyor fikirler reyler,Karıştı gerçekle yalan efendim” ifadelerini kullanıyor.