MEB'den skandal kitaba açıklama: Maksatlı bir algı oluşturmak isteniyormuş!

MEB, Psikososyal Önleyici Destek Programı kitabında yer alan başı açık kadınları kötü gösteren kitapla ilgili 'inceleme' başlattığını duyurdu.

MEB'den skandal kitaba açıklama: Maksatlı bir algı oluşturmak isteniyormuş!

Milli Eğitim Bakanlığının doğal afet, terör ve cinsel istismar gibi olaylar karşısında psikolojik destek sağlamak amacıyla başlattığı “Psikososyal Önleyici Destek Programı” kapsamında hazırlanan kitapta, başı açık kadınlar çocuklara şiddet ve istismarda bulunur halde türbanlı kadınlar ise şefkat gösterir halde resmedilmişti.

Büyük tepki çeken sözkonusu görsellerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığından şaşırtmayan bir açıklama geldi. Bakanlık yapılan haberlerle “algı oluşturmak istendiğini” öne sürerken “algı oluşup oluşmadığının araştırılması” için inceleme çalışmalarının başlatıldığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Söz konusu haberde, kitapta yer alan 150’nin üzerindeki görsel içerisinden yalnızca 4 görsel bir araya getirilerek bütünü yansıtmayan maksatlı bir algı oluşturulmak istendiği görülmektedir. Hazırlanan kitap içeriğinde söz konusu haberde iddia edildiği gibi bir algının oluşup oluşmadığının araştırılması için ön değerlendirme ve inceleme çalışmaları başlatılmıştır”.