"MEB’in görevi 'çocuk işçiliğini meşrulaştırmak' değil"

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yaptığı 'EBA Mobil Destek Aracı' paylaşımında, "Şanlıurfa'da hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren öğrenciler" ifadesi büyük tepki topladı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşımda, Bakanlığa ait ‘EBA Mobil Destek Aracı’nın bir tarlanın kenarında bulunduğu sıradaki fotoğrafı kullanıldı ve fotoğraf “Şanlıurfa’da hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren öğrenciler” ifadeleriyle paylaşıldı. Paylaşımda, “”EBA Mobil Destek Aracı” Siverek Yollarında Şanlıurfa’da hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren öğrenciler için EBA Mobil Destek Aracı hizmet veriyor” denildi.

meb-in-gorevi-cocuk-isciligini-mesrulastirmak-degil

Çocuk işçiliğinin meşrulaştırıldığı bu uygulamanın bir de sosyal medya paylaşımıyla kamuoyuna sunulması büyük tepki çekti. Paylaşıma Eğitim-Sen’den tepki geldi. Eğitim-Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada MEB’in paylaşımını alıntılayıp şu ifadeleri kullandı:

“Hafta sonu tatilinde ailelerinin yanında tarlada vakit geçiren” değil; “Mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştırılan çocuklar” onlar!!! Kamusal eğitim hakkı ellerinden alınanlar…” dedi ve ekledi: “MEB’in görevi ‘çocuk işçiliğini meşrulaştırmak’ değil, çocukları tarlalardan çıkarmaktır.”

meb-in-gorevi-cocuk-isciligini-mesrulastirmak-degil