Maske sorununa 'dahiyane' çözüm: Yurttaşın cebinde 50 TL'si yok, 10'luk paket yapalım

Yurttaşların, iktidarın ücretsiz maske dağıtmayı beceremeyip satışına yeniden izin verdiği maskeleri satın almakta da zorlanması üzerine MHP’den ‘dahiyane’ bir çözüm geldi.

Maske sorununa 'dahiyane' çözüm: Yurttaşın cebinde 50 TL'si yok, 10'luk paket yapalım

Maske satışları dün itibariyle İstanbul’da başladı. Ticaret Bakanı tarafından 50’lik paketler halinde satılacağı duyurulan maskelerle ilgili sonraki günlerde 10’luk paketlerin de ekleneceği öğrenildi. 85 kuruş ya da tavan fiyat olan 1 TL üzerinden satılan maskelerin paket fiyatı 42 TL ile 50 TL arasında değişiyor.

Yurttaşların, iktidarın ücretsiz maske dağıtmayı beceremeyip satışına yeniden izin verdiği maskeleri satın almakta da zorlanması üzerine MHP’den ‘dahiyane’ bir çözüm geldi. MHP’li Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt’un çağrısı üzerine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, maskelerin 10’luk paketler halinde de satışa sunulacağını açıkladı.

Enginyurt, dün attığı tweette yurttaşı ‘düşünerek’, “Maskeler 50’lik paketler de satılacakmış. Tamam da cebinde 50 TL’si olmayan milyonlarca insanımız var. Ticaret Bakanı’mıza sesleniyorum, gelin bu paketler ilk gün itibariyle 10’luk olarak satışa sunulsun. Zorlaştırmayalım, kolaylaştıralım” ifadelerini kullanmıştı.

YENİ YÜK EKLENDİ

Maskelerin satışı konusunda açıklama yapan Tüketici Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili Sinan Vargı, tavan fiyatı 1 lira olarak belirlenen maskelerin 50 kuruşa satılması gerektiğini söyledi.

Maskenin maliyetinin 20 kuruş olduğunu ifade eden Vargı, “Geçim sıkıntısına bir de maske yükü eklendi, 20 kuruşa mal edilen maske her yerde üst sınırdan beş misli fiyata yani 1 liraya satılacak. 4 kişilik bir ailenin maske gideri 300 lirayı buluyor” dedi.

Maskelerin ücretsiz dağıtılmasını bu yapılamıyorsa 50 kuruştan satılmasını isteyen Vargı, tek kullanımlık maskeyi eve gelince yıkayıp yeniden kullanan ailelerin olduğunu belirterek, 1 liralık fiyatlandırmanın koronavirüsü yayacağını söyledi.