MASAK başkanı görevden alındı

Erdoğan, sistemden Erdoğan'ın bilgilerinin sorgulandığı iddia edilen Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanı Osman Dereli’yi görevden aldı.

MASAK başkanı görevden alındı

‘Erdoğan’ın bilgileri sorgulandı’ iddiasının ardından MASAK başkanı görevden alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sistemden Erdoğan’ın bilgilerinin sorgulandığı iddia edilen Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanı Osman Dereli’yi görevden aldı.

Ağustos 2019’da Dereli’nin görevine son verilmesine karşın, resmi görevden almanın bir yıl sonra gelmesi dikkat çekti. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından MASAK’ın başına getirilen Osman Dereli, 9 Ağustos 2019’da görevden alındı. Yerine ise Hayrettin Kurt’un getirildiği açıklandı.

Kasım 2019’da ise MASAK’ta çok sayıda personelin görevine son verilerek, bu isimler başka kurumlara gönderildi. Bu kapsamda 115 eski personel, geçen ay Ankara Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

114 kişi serbest bırakılırken, bir şüpheli tutuklandı. Savcılığın yürüttüğü ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında MASAK çalışanları, Erdoğan’ın TC kimlik numarasıyla sistemde para hareketlerini sorgulamakla suçlandı. Çalışanlar, bunu kabul etmedi.

MASAK operasyonu tartışma yaratırken, Osman Dereli Erdoğan’ın dün imzaladığı kararla görevinden alındı.