Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı: Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse, 15 Temmuz'dan gerekli dersin alınmadığını belirterek, "Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor" dedi.

Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı: Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor

15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin 4’üncü yıl dönümünde, TRT’nin gerçekleştirdiği 15 Temmuz özel yayınına katılan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse dikkat çeken ifadeler kullandı.

Programın sonunda son sözleri sorulan Köse, 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığını belirterek, “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” dedi.

“Bu uyarıyı yapmak benim vazifem” diyen Köse, “Bu konu Türkiye’nin en önemli konusudur” diye ifade etti:

Ali Köse, şunları söyledi:

“Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim. Bu uyarıyı yapmak benim vazifem. FETÖ ile alakalı daha sonra biz ilahiyatçılara neden bu konuda uyarı yapmadınız diye hep sitemler oldu. Özellikle akademisyen ilahiyatçılara… Ben bunu alıyorum ve kabul ediyorum ve bugün diyorum ki, bu konu Türkiye’nin en önemli konusudur. Devletin bu konuda gerekli önlemleri alması şarttır. Bunun vebalini kimse üstlenemez.”