Marksist Manifesto'nun 6. sayısı çıktı

Marksist teorik dergi Marksist Manifesto'nun 6. sayısı "Yöntem, tarih ve güncellik ışığında: Kadınların kurtuluşu" başlığıyla çıktı.

Marksist Manifesto'nun 6. sayısı çıktı

Marksist teorik dergi Marksist Manifesto‘nun 6. sayısı “Yöntem, tarih ve güncellik ışığında: Kadınların kurtuluşu” başlığıyla çıktı.

Derginin yeni sayısı, sosyalist siyaset ve ideoloji ile Marksist teorinin önemli başlıklarından biri olan kadın konusunu tarihsel ve güncel olarak farklı boyutları ile ele alıyor.

Marksist Manifesto’nun 6. sayısında ilk olarak Hande Durna imzalı “Marksizm ve kadın: Sorular ve Sorunlar” başlıklı yazı okurlarıyla buluşuyor. “Kadın hareketleri, feminizm ve kadının kurtuluşu” başlıklı yazısı ile Umut Kuruç, “Kadın mücadelesinde liberal tezler: İdeolojiler öldü mü?” başlıklı yazı ile Nuray Yenil, “Din ve kadın” başlıklı yazısı ile Semiha Özalp Günal, “Bir tarihin izini sürmek… 20. yüzyıl uluslararası sosyalist kadın hareketi, tarihsel İKD ve bugüne kalanlar” başlıklı yazısı ile Nimet Çakılkaya derginin bu sayısında okurlara ulaşacak diğer yazılar.

Dergide İlerici Kadınlar Derneği tarafından 10 Mart 2019 Tarihinde gerçekleştirilen ”Kadınlar krize karşı sözünü söylüyor: Sömürü ve yoksulluk kaderimiz değildir!” başlıklı Emekçi Kadınlar Kurultayına sunulan tebliğlere ve kurultayın sonuç metnine de yer verilirken; Gamze Yücesan Özdemir’in “Krizler kadınları nasıl vuruyor”, Özge İzdeş’in “Yeni bir krizin eşiğinde kriz kadın istihdamı ilişkisi üzerine”, Tülin Tankut’un “Kadının görünmeyen emeği: Ev içi emek”, Hande Heper’in “Türkiye’de çalışma yaşamında kadının güncel durumu”, Umut Kuruç’un “Sermayenin mikro kredisi kadınların kurtuluşu mudur?” başlıklı tebliğlerine ve kurultaya ait “Sömürü ve yoksulluk kaderimiz değildir!” sonuç metnine Marksist Manifesto’da yer verildi.

Son olarak, yüzüncü yaşlarını kutlayan komünistlerin tarihinde çok önemli bir yer tutan Zehra Kosova’yı “Omurgayı Dik, Umudu Diri Tutmanın Kısa Tarihi” başlıklı yazısında Afitap Kuzgun anlatıyor.