Manisa'da Ege ve Marmara'yı sarsan deprem

Manisa Akhisar'da 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Manisa'da Ege ve Marmara'yı sarsan deprem

AFAD, Manisa Akhisar’da saat 22.22’de 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Depremin özellikle İzmir başta olmak üzere çevre iller ile Bursa ve İstanbul’da da hissedildiği belirtiliyor.

Depremde can ve mal kaybı olup olmadığına ilişkin henüz bilgi bulunmuyor.

KANDİLLİ 5,6 DEDİ

Kandilli Rasathanesi’nin verilerine göre ise Akhisar’da 22:22’de 5.6, 22:25’te 4.4, 22:27’de 2.1, 22:34’te 3.7 büyüklüğünde art arda depremler meydana geldi.

AFAD: YARALI YA DA CAN KAYBI YOK

Afet ve Koordinasyon Dairesi (AFAD) deprem sonrası  “Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki #deprem sonrası, an itibariyle, can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığı bilgisi alınmıştır” açıklaması yaptı.

MANİSA VALİSİ: METRUK EVLER YIKILDI

Manisa Valisi Ahmet Deniz, Akhisar’a bağlı Çeltikçi Mahallesi’nde birkaç metruk evin yıkıldığı bilgisini aldıklarını, bunun dışında bir yaralı ya da can kaybı bilgisinin bulunmadığını açıkladı.

AKHİSAR BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Akhisar Belediye Başkanı Besim Dutlulu, depremin bir can kaybı ya da yıkıma yol açıp açmadığına ilişkin açıklamasında “Şehir merkezinde ciddi sıkıntı yok, yıkılmış bina haberi de gelmedi. Musalar köyüne ulaşmaya çalışıyoruz” dedi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: OLUMSUZLUK YOK

İstanbul Valiliği ise şöyle bir açıklama yaptı:

“Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir. İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.”