Manifesto'ya büyük sansür! Onlarca habere erişim engeli

Erişim Sağlayıcıları Birliği, Manifesto'nun onlarca haberine daha erişim engeli getirdi.

Manifesto'ya büyük sansür! Onlarca habere erişim engeli

Manifesto’nun onlarca haber, analiz ve içeriğine sansür getirildi!

Manifesto’ya geçtiğimiz aylarda da büyük bir sansür gelmiş, 80’in üzerinde içeriğe ‘erişim yasağı’ getirilmişti. Bugün tarafımıza ulaşan sansür kararıyla birlikte okurlarımızın büyük bir ilgiyle okuduğu ve paylaştığı onlarca özel haberimize daha erişim engeli getirildi.

İşte akıl almaz sansürlerden bazıları:

Öğrencilerin etek boyunu ölçüp hakaretler yağdıran okul müdürü haberimize sansür getirildi. Müdürün vukuatı görüntülerle sabitti. Milli Eğitim Bakanlığı’nın kamuoyuna ‘açığa alındığı’ yönünde kararını açıkladığı okul müdürünün Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu TÜGVA ile bağı haberimizde işaret edilmişti.

744 bin liraya kiralanan lüks bir uçakla Cibuti’ye gidip cami açılışı yapanların haberi sansürlendi…

Bir cami haberi daha… AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın İzmir’de açtığı caminin haberine sansür geldi. Haberde caminin finansmanı sorgulanmış,  ‘FETÖ’cüler’in izleri bulunmuştu…

Suriye’de cihatçı çetelere destekleriyle bilinen İHH’nın (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) haberlerine gelen sansür kararlarına artık alıştık. Zira İHH’nın bütün kirli çamaşırlarını ortaya serdiğimiz onlarca habere, analize, değerlendirmeye sansür geldi.

Bir İHH & MEB haberine daha sansür geldi.

Bu kez söz konusu haberde CHP’li bir isim daha vardı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, İHH’nın genel merkezini ziyaret etmiş; sosyal medya hesabından da “Ortadoğu’da süren çatışmaları sonlandırmak amacıyla neler yapılabileceğini konuştuk…” diye yazmıştı.

Yine bir CHP’li, yine İHH.

Yerel seçimler öncesi İHH isimli vakıf, Yemen Yardım Kahvaltısı’nda CHP’li bir Belediye Başkan adayını ağırlamıştı. Özel haberimize erişim engeli getirildi.

Sansürlerine alıştığımız bir başka taraf ise Erdoğan’ın küçük oğlu, vakıflarıyla müsemma Bilal Erdoğan…

Bilal Erdoğan ile AKP’nin Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız kameralar önünde ‘rant’ı konuştu, görüntüler kamuya mal oldu; ancak haberine engel geldi.

Erdoğan’ın atamalarına ilişkin habere erişim engeli geldi. Bu atama bir başkaydı:

Ayrıca Turkuvaz Medya’nın hedef gösterdiği, hemen ardından adli sürecin başladığı pek çok olaya ilişkin haberlerimiz engellendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın bir İl Müdürü’nün kadın çalışanları taciz ettiğine yönelik iddiaları içeren haberimize erişim engeli getirildi. İddialar Meclis gündemine de taşınmıştı…

AKP’li bir belediyenin işten çıkardığı işçinin hayatına son vermesi haberine erişim engeli geldi…

Berat Albayrak’ın karikatürünün haberi ve ailenin Kanal İstanbul güzergahındaki arazilerinin haberleri sansürlendi. Oysa ‘burası çok önemli’ idi.

Geçtiğimiz yıl Haziran ayında da 80’in üzerinde haberimize erişim engeli gelmişti.

Manifesto, üretmeye devam edecek.

“Gazetecilikte ilke olarak sunulan ‘tarafsızlık’ kavramının ortada var olan tarafları ve bu taraflar arasında süregelen mücadeleyi gizlemeyi hedeflediğini, gerçeklerin eğilip bükülerek sunulması olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu bağlamda bizler, ‘tarafsızlık’ ve “tarafsız gazetecilik” gibi kavramları baştan reddettik. Bizler, işçi ile patron, sömüren ile sömürülen, üretip de ürettiğini tüketemeyen ile üretmeden tüketenler arasında bir tarafız ve tuttuğumuz tarafın sözcüsüyüz.”