Manifesto duyurmuştu: Libya'da alıkonulan işçiler Meclis gündeminde

Libya'da Türk işçilerin alıkonulması olayı Meclis gündemine taşındı.

Manifesto duyurmuştu: Libya'da alıkonulan işçiler Meclis gündeminde

Libya’da çalışan bir grup Türk işçinin bulundukları araçtan yol kontrolü sırasında indirilerek bilinmeyen bir yere götürüldüğüne ilişkin haber geçtimiz hafta Manifesto’nun özel haberiyle gündem haline gelmişti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, işçilerin durumunu Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Kaya, konuyla ilgili Dışişleri Bakanlığına çağrıda bulundu. Kaya, Meclis’te yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“AKP hükümetinin dış politikadaki hataları Libya’da yaşayan insanlarımızı hedef haline getirmiştir. Trablus’un Zaviye bölgesinde yol kesip kimlik kontrolü yapan Hafter güçleri yaklaşık bir ay önce 5 vatandaşımızı kaçırmıştır. Bu vatandaşlarımızın aileleri, konsolosluğumuza başvurmalarına rağmen, kaçırılan yakınlarından bir aydır haber alamadıkları için endişe içindedirler.”

“Uzun yıllardır Libya’da lokantacılık yapan ve kaçırılan 5 vatandaşımızdan biri olan Trabzon Araklılı hemşehrimiz Ahmet Çeliktaş’ın yakınları bize ulaşarak yardım çağrılarına ses olmamızı istemişlerdir.” diyen CHP’li vekil, “Dışişleri Bakanlığı yetkililerini göreve çağırıyoruz. Kaçırılan vatandaşlarımızın sağ salim evlerine dönebilmeleri için ve Libya’da yaşayan, iş yapan, çalışan çok sayıda insanımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için gerekli girişim ve görüşmelerin ivedilikle yapılmasını talep ediyoruz.” ifadelerini kullandı.