‘Malazgirt ve Afrin’ dediler 200 bin TL aldılar

AKP döneminde Ankara Büyükşehir Belediyesi tiyatro grubunun, belediyenin sahnesinde iki gün sahnelediği “Malazgirt'ten Afrin'e İstiklal Mücadelesi” adlı tiyatro oyununun organizasyonu için 200 bin TL harcandı.

‘Malazgirt ve Afrin’ dediler 200 bin TL aldılar

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde kurulan Başkent Tiyatroları, AKP’li Mustafa Tuna döneminde “Malazgirt’ten Afrin’e İstiklal Mücadelesi” isimli oyunun sadece iki gün sahnelenmesinin organizasyonu karşılığında 200 bin TL ödedi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21’inci maddesi kapsamında pazarlık usulü ile yapılan ihaleyi Reel Organizasyon Şirketi aldı. 5 Haziran 2018’de imzalanan sözleşme karşılığı Ankara Gençlik Parkı içerisindeki Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda ve belediye sanatçıları tarafından sadece “iki gün” sahnelenmesi karşılığında şirkete 200 bin TL ödeme yapıldı.

Oyunun konusu “Bağımsızlık aşkıyla yanıp tutuşan kahraman bir ulusun evlatları hiçbir zaman baskılara boyun eğmemiştir. İstiklal ruhuyla asırlar boyu süren mücadele aşkında, değişen tarihler, kişiler, silahlar ve simalar olmuştur ve olacaktır. Asırlar geçse de kahraman milletimizin bağımsızlık aşkı tarihler değişse de tekrar, tekrar kendini yenileyecektir. İşte bu minvalde oyunumuz Malazgirt’ten Afrin’e süregelen istiklal mücadelesini sahne sanatlarının tüm inceliklerini yansıtarak sergilemektedir” olarak açıklandı.