Malatya'da 65 yaş üzerine sokağa çıkma kısıtlaması

Malatya Valiliği 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlama getirildiğini duyurdu.

Malatya'da 65 yaş üzerine sokağa çıkma kısıtlaması

Malatya Valiliği 65 yaş üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlama getirildiğini duyurdu. Malatya’da artan Covid-19 vakaları üzerine ek tedbirler alınmaya başlandı.

Malatya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İl Hıfzıssıhha kurulu kararınca; 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza, risk grubunda olmaları sebebiyle salgının etkilerinden korumak amacıyla sokağa çıkma kısıtlaması getirilmiştir” denildi. Kısıtlama kapsamı öğleden sonra saat 17.00 ile sabah 10.00 saatleri arası olarak duyuruldu. 65 yaş üstü vatandaşların 10.00 ile 17.00 saatleri arasında ise sokağa çıkabilecekleri belirtildi.

KAHRAMANMARAŞ’TA DA 65 YAŞ ÜZERİNE TOPLU TAŞIMA KISITLAMASI

Vaka sayısının arttığı Kahramanmaraş’ta da koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşıma araçları ile sebze ve meyve pazarlarına gitme saatlerine kısıtlama getirildi.

Kahramanmaraş İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında toplanarak koronavirüs tedbirleri kapsamında yeni kararlar aldı.

Salgının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ile sosyal mesafeyi koruma ve yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla alınan ilave kararlara göre, “Korona virüs salgını ile mücadelede risk gurubunda yer alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, bulaş riskinin arttığı sabah 07.00-10.00 saatleri ile akşam 17.00-20.00 saatleri arasında toplu taşıma araçlarını kullanmalarının ve akşam 17.00’den sonra sebze/meyve pazarlarına girişlerinin kısıtlanma getirilmiştir” denildi.