Mahkeme 'diploması sahte' dedi, Yerlikaya 'açıköğretim' diplomasını paylaştı

Sahte diploma kullandığı mahkeme kararıyla açıklanan Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, istifa çağrısına karşı Açıköğretim Lisesi diplomasını paylaştı.

Mahkeme 'diploması sahte' dedi, Yerlikaya 'açıköğretim' diplomasını paylaştı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararında “Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir” denildi. Kararla birlikte Yerlikaya’nın “resmi evrakta sahtecilik” yaptığı ortaya konuldu. Ancak mahkeme hükmü erteledi. Bu ertelemeyle Yerlikaya cezadan kurtulmuş oldu.

Yerlikaya, “sahte diploma” kararı nedeniyle kendisini istifa etmeye çağıran CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’a Twitter hesabı üzerinden yanıt verdi. Özkoça “Sen iftira ile bayrağımıza leke sürenlere yaranmak için onlarla aynı sofrada kaşık sallarken, Ay ve yıldıza duyduğum sevdayı defalarca göndere çektirerek kanıtladım” diye seslenen Yerlikaya, paylaşımına lise, lisans ve yüksek lisans diplomalarının fotoğrafını ekledi.

Ancak Hamza Yerlikaya’nın paylaştığı lise diplomasının fotoğrafı, Açıköğretim Lisesi’nden aldığınına ait olanınki oldu. Oysa Yerlikaya’nın diplomasıyla ilgili mahkeme kararına göre, sahte diploma Ankara İmrahor Endüstri Meslek Lisesi’nden verilmişti.

https://twitter.com/hamzayerlikaya/status/1341035239804727296