Maduro: Guaido, darbe girişimini Beyaz Saray'da planladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, muhalefet lideri Juan Guaido’nun ülkesine deniz yoluyla yapılan sızma girişimini planlamak için Donald Trump’ın talimatıyla Beyaz Saray’da ABD merkezli özel güvenlik şirketi Silvercorp’un CEO’su Jordan Goudreau buluştuğunu belirtti.

Maduro: Guaido, darbe girişimini Beyaz Saray'da planladı

Venezuela’ya yapılan ve ardında ABD merkezli özel güvenlik şirketi Silvercorp’un yer aldığı belirtilen sızma girişiminin yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, daha önce de gündeme gelen Juan Guaido ve Silvercorp’un CEO’su Jordan Goudreau arasındaki görüşmeye dair bilgi verdi.

“Juan Guaido, bu yıl, 2020’de 4 Şubat’ta Beyaz Saray’da Jordan Goudreau ile buluştu” diyen Maduro, bu görüşmenin ABD Başkanı Donald Trump’ın ‘saldırı planını oluşturma’ talimatı üzerine gerçekleştiğini savundu.

Maduro ayrıca Goudreau’nun 2019 ile 2020 yılları arasında Beyaz Saray’daki varlığını ve hatta hangi odada Guaido ile görüştüğünü kanıtlamanın ‘çok kolay’ olacağını da belirtti.

Maduro, daha önce de Jordan Goudreau ile Juan Guaido arasında, ‘kendisini devirmek amacıyla’ yapıldığını iddia ettiği gizli bir anlaşmayı kamuoyuna açıklamıştı.

Venezuela İletişim Bakanı Jorge Rodriguez de, söz konusu görüşmede Goudreau’nun ‘işgalin askeri lideri’ olarak kabul edildiğini söylemişti.