Maden şirketinden köylülere tehdit: Buraya 200 asker yığarım!

"Şunu bilmenizi isteriz ki talancı zihniyetiniz hiçbir şekilde hiçbir koşulda bu toprakları teslim alamayacaktır"

Maden şirketinden köylülere tehdit: Buraya 200 asker yığarım!

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde maden arama çalışması yürütmek isteyen Fimar Madencilik isimli şirket yetkilisi, karşı çıkan köylüleri “200 tane asker yığarım buraya” diyerek tehdit etti.

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Ağıl Köyü’nün Kızıltepe mevkiinde Fimar Madencilik isimli bir şirket, demir madeni arama faaliyetleri başlattı. İlçedeki birçok köy derneği ve muhtar olayı yargıya taşıdı ancak maden şirketi faaliyetlerini sürdürdü.

Kemaliye halkının direnişini kırmak isteyen Fimar Madencilik şirketi, köylüleri “Buraya 200 tane asker yığarım” sözleriyle tehdit etti.

Olayı Kemaliye Dayanışması isimli bir Twitter hesabından paylaşan köylüler, duruma “200 asker yığarım diye köylüyü tehdit eden madenci bu cesareti nereden alıyor? Ülkenin askerini artık kendi halkına tehdit unsuru olarak kullanan bu maden şirketine kim dur diyecek” sözleriyle tepkilerini gösterdi.

Hesaptan şu paylaşım yapıldı:

“Bugün köyümüz toprakları içerisinde yer alan Kızıltepe mevkinde bir maden şirketinin yetkilisi olduğunu beyan eden bir kişi tarafından köy halkımız tehdit edilmiştir. Şunu bilmenizi isteriz ki talancı zihniyetiniz hiçbir şekilde hiçbir koşulda bu toprakları teslim alamayacaktır.”

Bu paylaşımın ardından yapılan bir başka paylaşımda ise bu kez “Ve askeri yığar… Asker an itibariyle Ağıl Köyünde. Madenciler çalışmalara başladı” ifadeleri kullanıldı.

Bölge halkı yaşam alanlarını korumak adına daha önce de siyanürle altın arama faaliyetlerine başlayan Anagold Madencilik’e karşı mücadele etmişti.