Maden şirketinden direnen halka tehdit: "Buraya 200 asker yığarım"

Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde Fimar isimli madencilik şirketinin bir yetkilisi, madene karşı direnen bölge halkını "Buraya 200 tane asker yığarım" sözleriyle tehdit etti.

Maden şirketinden direnen halka tehdit:

Erzincan’ın Kemaliye ilçesi Ağıl Köyü’nde Fimar Madencilik şirketi tarafından başlatılan demir madeni arama faaliyetleri, ilçedeki birçok köy derneği ve muhtar vekaletnamesiyle yargıya taşınmasına rağmen devam ediyor.

Sürekli farklı ruhsatlarla bölge halkının direnişini kırmaya çalıştığı belirtilen şirketin bir yetkilisi, protestolar karşısında bu sefer köylüleri bölgeye askerlerle gelmekle tehdit etti.

Kameralara yansıyan görüntüde firma yetkisi, “Buraya 200 tane asker yığarım” ifadelerini kullandı.

Fimar Madencilik’in tehditlerini Twitter adresinden paylaşan “Kemaliye Dayanışması”, “200 asker yığarım diye köylüyü tehdit eden madenci bu cesareti nereden alıyor? Ülkemin askerini artık kendi halkına karşı tehdit unsuru olarak kullanan bu maden şirketine kim dur diyecek?” diyerek tepki gösterdi.

Bölge halkı yaşam alanlarını korumak adına daha önce de siyanürle altın arama faaliyetlerine başlayan Anagold Madencilik’e karşı mücadele etmişti.