Maden patronu virüs dinlemiyor: 'Tam kapasite' üretime devam!

Zonguldak'ta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanının aile şirketi olduğu belirtilen maden şirketi, üretimi tam kapasite devam ettirerek işçilerin sağlığıyla oynuyor.

Maden patronu virüs dinlemiyor: 'Tam kapasite' üretime devam!

Türkiye Taşkömürleri Kurumu’nun (TTK) kömür üretimini tamamen durdurduğu Zonguldak’ta, Kilimli İlçesine bağlı Gelik Beldesi’nde faaliyet gösteren Demir Madencilik için ise değişen birşey olmadı.

TTK’ya ait sahalarda özel kömür işletmeciliği yapan şirketlerde çalışan 2 bin 178 işçi bulunuyor. Koronavirüs salgınıyla birlikte, TTK’nın üretimi durdurmasının ardından sözkonusu rödövanslı sahalarda çalışan işçi sayısı 808 kişiye indirildi. Firmaların çalıştırmadıkları işçiler İş Kur’un kısa çalışma ödeneğinden yararlandı.

Ancak Pusula Gazetesi‘nin haberine göre, Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir’in aile şirketi Demir Madencilik, İş Kur’un sağladığı kısa çalışma ödeneğinden faydalanmadı ve tüm işçilerle tam kapasite çalışmaya devam etti.

Madende görülebilecek olası bir koronavirüs vakasının çok sayıda işçinin sağlığını tehlikeye atabileceği olasılığının göz ardı edildiği madenle ilgili yetkililerin seyirci kalması ise tepki çekiyor.