Maden ocaklarında koronavirüs: Çok sayıda işçi karantinada

TTK Kozlu ve Karadon Müesseselerinde çalışan işçilerden 5'inin koronavirüs testlerinin pozitif çıktı, 53 işçi de karantinaya alındı.

Maden ocaklarında koronavirüs: Çok sayıda işçi karantinada

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu ve Karadon Müesseselerinde çalışan işçilerden 5’inin koronavirüs testlerinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Gelişme üzerine açıklamalarda bulunan Genel Maden İşcileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Hakan Yeşil,  5 maden işçisinin koronavirüs testinin pozitif çıktığını ifade ederken, 53 işçinin de karantinaya alındığı aktardı.

Yeşil, “Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de koronavirüsün ikinci dalgaları tabir ettiğimiz vakalar artmaya başladı. Kozlu’da iki arkadaşımız Karadon’da üç arkadaşımız test sonuçları pozitif geldi. Karadon’da filyasyon ekibinin yaptığı çalışma ile beraber 13 tane arkadaşımızı karantinaya aldılar, arkasından da temas ettiği tespit edilen toplamda 35 kişi karantinada. Kozlu’da iki arkadaşımız da tespit edilmiş son sayı en son 16 idi, bu sabah öğrendik iki pozitif arkadaşımızla beraber pozitif sayımız 18 oldu. Toplam sayımız 53 oldu.” ifadelerini kullandı.