Maden işçileri ile görüşen AKP'li Zengin: Polisin onları tartaklamasını anlamakta zorlanıyorum

Soma ve Ermenekli maden işçilerinin Ankara'da kendisiyle görüşmesinden sonra polis müdahalesiyle karşılaşmasına ilişkin konuşan AKP'li Zengin, "Açık söyleyeyim ben bunu anlamakta zorlanıyorum" dedi.

Maden işçileri ile görüşen AKP'li Zengin: Polisin onları tartaklamasını anlamakta zorlanıyorum

Ödenmemiş hakları için mücadele eden ve Ankara’ya yürüyüş yapmaları engellenen Soma ve Ermenekli maden işçileri geçtiğimiz ay Meclis’te AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin’le görüşmüştü.

AKP’li Zengin ile görüşen maden işçisinin görüşmenin ardından yapacağı basın açıklaması ise polislerce engellenmişti.

AKP Tokat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Haber Global kanalında yayınlanan ’40’ programında Jülide Ateş’in konuyla ilgili sorusuna yanıt verdi. Ateş’in konuya ilişkin “Soma ve Ermenekli maden işçileri sürekli polis ve jandarma ablukasında. Sanki topluma bir tehdit içeren grupmuş gibi lanse edildiklerini görüyoruz. Oysa insanlar haklarını arıyorlar.” demesi ve bunun nedenini sorması üzerine Zengin şöyle konuştu:

“POLİS ŞİDDETİNİ ANLAMAKTA ZORLANIYORUM”

“Buna çok üzüldüğümü söylemem lazım. Onları ben davet ediyorum. Güzel yemek ikram ediyoruz. Oturuyoruz, nasıl yardımcı olabileceğimizi anlatıyoruz. Sonra Kızılay’da çıkıyorlar bir basın açıklaması yapacaklar, bir bakıyorum tartaklanıyorlar. Açık söyleyeyim ben bunu anlamakta zorlanıyorum. En ufak bir ihtimal görseydim böyle bir şeyle karşılaşacaklarına dair elimden ne geliyorsa yapardım. Söyleyecekleri tek şey de şuydu bence: ‘Biz gittik Özlem Hanım’la konuştuk. Yardımcı olacağını, elinden geleni yapacağını söyledi.’ Jandarma da polis de elbette görevini yapacak. Ama bu görevini yaparken her an onların insanların onları gördüğünü, bütün toplumun nazarının orda olduğunu görerek yapmaları gerekiyor.”