Macron: Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor

Türkiye'yi Libya'da "tehlikeli bir oyun" oynamakla suçlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, bunun Berlin zirvesinde verilen taahhütlere aykırı olduğunu savundu.

Macron: Türkiye tehlikeli bir oyun oynuyor

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile ortak basın toplantısında konuşan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye’nin Libya politikasına karşı sert ifadeler kullandı.

Macron, “Bugün Türkiye’nin Libya’da tehlikeli bir oyun oynadığını ve bunun Berlin Konferansı’nda verilen bütün taahhütlere aykırı olduğunu düşündüğümü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a açıkça söyleme fırsatım oldu” ifadesini kullandı.

Macron, Sirte’nin Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) tarafından alınması halinde, batı sınırını korumak için Libya’ya askeri müdahaleyi gündeme getiren Mısır’ın endişelerinin de “meşru” olduğunu dile getirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı, NATO’nun “beyin ölümü”nün gerçekleştiği yönündeki sözlerini de tekrarladı. Geçen yılın sonunda NATO’nun “beyin ölümü”nün gerçekleştiğini söylediğini hatırlatan Macron, Akdeniz’de Libya açıklarında Türk ve Fransız gemileri arasında yaşanan olayın, NATO’nun “beyin ölümünün” gerçekleştiğinin bir kanıtı olduğunu söyledi.