Macron ile görüşen İspanya Başbakanı karantinada

Macron'un Kovid-19 testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından, hafta içinde kendisiyle görüşen İspanya Başbakanı Pedro Sanchez tedbir amaçlı karantinaya alındı.

Macron ile görüşen İspanya Başbakanı karantinada

Fransız Cumhurbaşkanı Macron’un koronavirüs testinin pozitif çıktığının açıklanmasının ardından, kendisiyle görüşen İspanya Başbakanı karantinaya alındı. Macron ile pazartesi günü görüşme gerçekleştiren Sanchez, bugünkü resmi programını iptal etti.

İspanyol basınının Başbakanlık kaynaklarına dayandırarak verdikleri haberlerde, Sanchez’in 24 Aralık’a kadar ev karantinasında kalarak çalışmalarına buradan devam edeceği, resmi programlarının iptal olduğu belirtildi. İspanya’da salgınla ilgili mevcut önlemlere göre Kovid-19 testi pozitif çıkan biriyle temasta olanlara 10 günlük karantina uygulanıyor.

Sanchez’in Madrid’deki Milli Kütüphane’deki bir etkinliğe Kral 6. Felipe ile katılması öngörülüyordu.

Öte yandan, AB dönem başkanlığını 1 Ocak’tan itibaren üstlenecek Portekiz’de Başbakan Antonio Costa da dün Paris’te Macron ile öğle yemeğinde ikili görüşme yapmıştı.

Resmi programı gereği 19-20 Aralık’ta Afrika ülkesi Gine-Bissau’ya ziyareti öngörülen Costa’nın bugün Kovid-19 testi olacağı ve daha sonra kararını vereceği bildirildi.

Gün içerisinde video konferans ile toplantıları olan Costa’da koronavirüs ile bağlantılı herhangi bir belirti görülmediği kaydedildi.