Lucca'daki iğrenç olayın hangi AKP'lilerle bağı var?

'Sosyete barındaki tecavüz AKP'de parti içi çekişmelere yol açtı'

Lucca'daki iğrenç olayın hangi AKP'lilerle bağı var?

İstanbul’un lüks eğlence mekanlarından Lucca’da tecavüz girişimi yaşanmıştı. Mekanın sahibi AKP’li eski bakanın damadı olması, AKP’de parti içi çekişmelere de yol açtı.

Tecavüz girişimin meydana geldiği Lucca adlı restoranın sahibinin AKP’li eski bakan Volkan Bozkır’ın damadı olması nedeniyle, Bozkır’ın Birleşmiş Milletler Başkanlığı adaylığını engellemek için kimi AKP’lilerin devreye girdiği ileri sürüldü.

İstanbul’un Sarıyer ilçesindeki sosyetik restoran Lucca’da geçen hafta R.D. isimli kadın çalışan, restoranda müdürü Alper İ.’den tecavüz girişimi iddiasıyla şikayetçi oldu.

Şüpheli Alper İ. hakkında “Basit cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından 9 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Odatv’den Hürrem Elmasçı’nın yazısına göre Lucca’daki tecavüz girişimi AKP’de siyasi mevzilenmeyi tetikledi. Zira mekanın sahibi Cem Mirap, AKP’de üç dönem milletvekilliği yapan ve AB Eski Bakanı Volkan Bozkır’ın damadı.

Bozkır ise Birleşmiş Milletler 75. Genel Kurul Başkanlığı için aday. Elmasçı’nın iddiasına göre, Bozkır’ın adaylığında gözü olanlar tecavüz girişimini Bozkır aleyhinde kullanmaya çalışacak.

Elmasçı’nın yazısı şöyle devam etti:

“Volkan Bozkır’ın bir kızı var, Okşan. Okşan kızım büyük torunumla aynı üniversitede okudu; Bilkent. Marka yönetimi konusunda uzmandır. Okşan kızım, bizim Ankara’dan aile dostu yakışıklı oğlumuz Cem Mirap ile büyük aşk yaşayıp evlendi. Şunu söylemezsem Okşan kızıma haksızlık ederim; Lucca gibi işletmelerin başarılı olmasında payı büyüktür.

Bu iğrenç tecavüz girişimin Lucca’ya zarar vermesini istemem. Fakat önceki sabah arkadaşımla kahve içerken şunu söylemesin mi:

“Şekerim asıl zararı Volkan Bozkır gördü. AK Parti’deki hasımları bu olayı deşmeye başladı.”

Sinirlendim, “yahu” dedim; “damadının işletmesindeki olay, kayınpederin siyasi geleceğini nasıl etkiler?” Arkadaşım demez mi, “Mesele sadece Ak Parti değil. Volkan Bey Şubat ayı sonunda Birleşmiş Milletler başkanlığına aday olacak. Şimdi oradaki karşıtları da bu tecavüz konusunu gündeme getirmez mi?”

Bir çalışanın yaptığı iğrençlik neye sebep oluyor gördünüz mü? Volkan Bozkır bugünlerde AK Parti de yaptığı gibi Birleşmiş Milletler’deki rakiplerine bu kötü olayı mı anlatmak zorunda kalacak? Şimdi ne komplolar havada uçuşur, bakalım altından daha neler çıkacak. İnsan şunu düşünmeden de edemiyor ama, haberi ilk yazan Takvim gazetesi kime bağlı? Sabah grubu. Haberi sürdüren kim; Sabah! Bu medyanın başında kim var?”