Lübnan'da hükümet kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi istifasını verdi

Lübnan'da Beyrut Limanı'nda meydana gelen şiddetli patlamanın ardından başlayan protestolar üzerine 10 Ağustos'ta istifasını sunan Hassan Diyab hükümeti, yeni kabine kuruluncaya kadar geçici olarak görevini sürdürüyor.

Lübnan'da hükümet kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi istifasını verdi

Ağustos ayı sonunda Lübnan’da hükümet kurmakla görevlendirilen Almanya Büyükelçisi Mustafa Edib, istifa ettiğini duyurdu. Edib’in, özellikle yeni maliye bakanının kim olacağına ilişkin anlaşmazlık nedeniyle görevden çekildiği belirtildi.

Edib’in, Cumhurbaşkanı Mişel Avn ile yaptığı görüşmenin ardından, özellikle yeni maliye bakanının kim olacağına ilişkin anlaşmazlık nedeniyle görevden istifa ettiği belirtildi.

Müslüman ve Hristiyan siyasi partilerin destekleriyle 31 Ağustos’ta hükümeti kurma görevini alan Edib, teknokratlar hükümeti kurma yönünde birkaç haftadır sürdürdüğü çalışmalarının sonucunu dün Avn ile paylaştıktan sonra bugün yeniden Baabda Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na çıktı. Edib, görüşmenin ardından basına yaptığı açıklamada, tamamen teknokratlardan oluşacak bir kabine kurma yönündeki çalışmalarının siyasi gruplarca karşılık bulmadığına işaret ederek görevi bıraktığını duyurdu.

Edib, “Allah Lübnan’ı ve Lübnanlıları korusun” sözleriyle açıklamasına son verdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada ise Mustafa Edib’in, hükümeti kurma çalışmaları sırasında karşılaştığı zorluk ve engelleri paylaştıktan sonra Cumhurbaşkanı Aun’a görevi bıraktığını arz ettiği belirtildi.

Aun’ın, çalışmalarından dolayı Edib’e teşekkür ederek, görevi bırakma talebini kabul ettiği bilgisi verilen açıklamada, Cumhurbaşkanı’nın yeni hükümeti kurma konusunda anayasa uyarınca gerekli adımları atacağına işaret edildi.

Lübnan’da Beyrut Limanı’nda meydana gelen şiddetli patlamanın ardından başlayan protestolar üzerine 10 Ağustos’ta istifasını sunan Hassan Diyab hükümeti, yeni kabine kuruluncaya kadar geçici olarak görevini sürdürüyor.