Lübnan'da Bakanlık binası emekli askerlerce işgal edildi

Lübnan’da emekli askerlerin Dışişleri Bakanlığını "devrim" karargahına çevirmesine yönelik yine emekli bir başka albay, "Devrim sloganıyla bakanlığı ele geçiren küçük grubu tanıyorum, patlamadan sorumlu olan ve yolsuzlukları yapanlarca yönlendiriliyorlar. Bu nasıl devrim" konuştu.

Lübnan'da Bakanlık binası emekli askerlerce işgal edildi

Lübnan’da, 4 Ağustos’ta Beyrut Limanı’nda meydana gelen şiddetli patlamayla yüzlerce kişinin hayatını kaybetmesinin ardından kaos yaşanıyor. Lübnan ordusundan emekli Tuğgeneral Sami Ramah önderliğindeki bir grup protestocu Beyrut’un merkezinde Dışişleri Bakanlığı’na baskın düzenleyerek burayı “devrimin karargahı” ilan ettiler.

Emekli Tuğgeneral Sami Ramah, protestocuların binaya girmesinin ardından binanın merdivenlerinde bir açıklama okuyarak “Bu otorite istifa etmeli” dedi. Protestocular Dışişleri Bakanlığına “Beyrut silahsızlandırılsın” pankartı astı. Yaklaşık 200 protestocudan bazıları binaya girdi ve Lübnan Cumhurbaşkanı’nın fotoğraflarını yaktı.

Lübnan’da şimdiye kadar Dışişleri, Ekonomi ve Çevre Bakanlıkları olmak üzere üç bakanlık binası göstericilerce işgal edildi. Ekonomi Bakanlığı’nı basan eylemciler binadaki resmi belgeleri sokaklara döktü.

BU NASIL DEVRİM?

Lübnan’da emekli askerlerin Dışişleri Bakanlığını “devrim” karargahına çevirmesine yönelik yine emekli bir başka albay, “Devrim sloganıyla bakanlığı ele geçiren küçük grubu tanıyorum, patlamadan sorumlu olan ve yolsuzlukları yapanlarca yönlendiriliyorlar. Bu nasıl devrim” konuştu. Emekli Albay’ın bu açıklaması Dışişleri Bakanlığı’nın işgalini doğruladı.

Arap medyasına konuşan emekli albay, Ekonomi Bakanlığını ele geçirince belgeleri yakan eski arkadaşlarına çağrı yaptı ve “Siz eğer gerçekten sorumluları bulmak istiyorsanız Ekonomi Bakanlığındaki belgeleri niye yakıyorsunuz? Saklanmak istenen nedir? Yolsuzluk yapanlarla ilişkinizi kesin” dedi.