Lübnan Komünist Partisi: Bu ulusal felaketin sorumlularını tespit etmek için hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmalı

Lübnan Komünist Partisi, Beyrut'ta yaşanan patlamaya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Lübnan Komünist Partisi: Bu ulusal felaketin sorumlularını tespit etmek için hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmalı

Lübnan Komünist Partisi (LKP), dün Beyrut limanında meydana gelen bilançonun her geçen saat arttığı patlamaya ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, 5 Ağustos Çarşamba günü, yurttaşlarla sosyal dayanışma günü olarak ilan edilirken, patlamanın sorumluların ortaya çıkarılması için acil bir soruşturma yapılması gerektiği vurgulandı.

LKP Siyasi Büro imzasıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Beyrut limanı patlamasında hayatını kaybedenlerin ailelerine en derin taziyelerimizi iletiyor ve tüm yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Bu konuda Lübnan halkının tamamını ve özellikle komünistleri, patlamadan etkilenenlerle dayanışma göstermeye, onlara yardım etmeye, ihtiyacı olanlara evlerini açmaya çağırıyoruz.

Ayrıca Kızılhaç kliniklerine, hastanelere, sosyal-yardımlaşma kurumlarına ve nereye gerekiyorsa kan bağışı yapmaya ve gönüllü çalışılacak tüm görevlerde ve bizden istenen sosyal yardımlarda yer almaya hazır olmaya, güvenlik prosedürlerini ve maske takmayı göz önünde bulundurmaya çağırıyoruz.

Lübnan Komünist Partisi, 5 Ağustos Çarşamba gününü, zarar gören insanlarla insani dayanışma ve yurttaşlarla sosyal dayanışma günü olarak ilan etmiş ve mevcut tüm kaynaklarını yaşanan felaketin sonuçlarıyla yüzleşmek için devreye sokmuştur.

Patlamaya ilişkin gerçeği ortaya çıkarmak ve bu ulusal felaketten sorumlu şahısları tespit etmek için hızlı ve şeffaf bir soruşturma yapılmasını talep ediyoruz.”