Lübnan Başbakanı Diyab: İstifa etmeyeceğim

Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, ülkeyi uzun sürecek yönetim boşluğuna sürüklememek için istifa etmeyeceğini söyledi.

Lübnan Başbakanı Diyab: İstifa etmeyeceğim

Lübnan Başbakanı Hasan Diyab, Lübnan Maruni Patriği Mar Beşara Butrus er-Rai’yi ziyaretinin ardından basın toplantısı düzenledi.

Diyab, “İstifa etmeyeceğim. İstifa etmem halinde bir alternatif olmayacağından, uzun süreli bir boşluk oluşacak. Bu da Lübnanlılara karşı suç sayılır” diye konuştu.

Ülkedeki ekonomik krizi hafifletmek amacıyla hükümet olarak birtakım reformları hayata geçirdiklerini belirten Diyab, ancak Lübnanlıların bunun sonuçlarını henüz hissetmeye başlamadığını vurguladı.

Hükümete yönelik ‘Hizbullah’ın hükümeti’ nitelemesini de reddeden Diyab, bu tür eleştirilerin ‘hükümete değil, ülkeye ve halka zarar verdiğini’ savundu.

İsrail’in Lübnan egemenliğine yönelik ihlallerini her gün yinelediğini belirten Diyab, Lübnan’ın bölgesel çekişmelerden uzak tutulması gerektiğini kaydetti.

Lübnan’da tüm siyasi tarafların yer alacağı bir diyalog sürecine ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Diyab, “Lübnan, doğu ile batı arasında köprü görevini görüyor. Dolayısıyla diyalog süreci de buna buna odaklanmalıdır” diye konuştu.