Liseli Gençlik: Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir!

Sosyalist Liseliler tarafından yayımlanan açıklamada, "Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikleri ortadan kaldıramayan, uzaktan eğitime erişim için gerekli adımları atmayan AKP iktidarı ve sermaye düzeni bu tablonun sorumlusudur." denildi.

Liseli Gençlik: Milli Eğitim Bakanı istifa etmelidir!

Sosyalist Liseliler tarafından, EBA’ya erişebilmek için çatıya çıkan 8 yaşındaki ilkokul öğrencisinin düşerek hayatını kaybetmesi üzerine bir açıklama yayımlanarak, “Eğitim herkes için erişilebilir olmalı, altyapı sorunları acilen çözülmeli, uzaktan eğitimdeki eşitsizlikler derhal giderilmelidir!” denildi.

Liseli gençliğin gericiliğe ve piyasacılığa karşı mücadele örgütü Sosyalist Liseliler açıklamasında, “Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikleri ortadan kaldıramayan, uzaktan eğitime erişim için gerekli adımları atmayan AKP iktidarı ve sermaye düzeni bu tablonun sorumlusudur. AKP iktidarı ve sermaye düzeni, şov yapmayı, yalanlar söylemeyi bırakmalı; taleplerimizi karşılamalıdır!” ifadelerine yer verdi.

Sosyalist Liseliler tarafından yayımlanan, “Milli Eğitim Bakanı derhal istifa etmelidir!” denilen açıklamanın tamamı şöyle:

Eğitimdeki Eşitsizlikler Öldürüyor!

Milli Eğitim Bakanı İstifa Etmelidir!

Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikler devam ederken, eşitsizliklerin sonuçları da büyüyor. Her geçen gün uzaktan eğitimdeki eşitsizlikler derinleşiyor, öğrenciler altyapı yetersizliklerinden dolayı internete erişmek için kilometrelerce yol yürüyor, ahırların damlarında telefonun çekeceği yer arıyorlar.

AKP’nin Eğitim Bakanı ise uzaktan eğitime “talebin” çok olduğunu söyleyerek, piyasacı kimliğini ortaya koymaktan çekinmiyor. Uzaktan eğitim altyapısı açısından en iyi ülkeler arasında olduğumuz yalanını söylemekten de utanmıyor.

İstanbul’da daha bugün EBA’ya erişebilmek için çatıya çıkan bir ilkokul öğrencisi, çatıdan düşerek hayatını kaybetti. Altyapı yetersizlikleri, imkansızlıklar ve eğitimdeki eşitsizlikler öğrencileri yalnızca iyi bir gelecekten değil hayatlarından da ediyor.

Uzaktan eğitimdeki eşitsizlikleri ortadan kaldıramayan, uzaktan eğitime erişim için gerekli adımları atmayan AKP iktidarı ve sermaye düzeni bu tablonun sorumlusudur.

AKP iktidarı ve sermaye düzeni, şov yapmayı, yalanlar söylemeyi bırakmalı; taleplerimizi karşılamalıdır!

Milli Eğitim Bakanı derhal istifa etmelidir!

Eğitim herkes için erişilebilir olmalı, altyapı sorunları acilen çözülmeli, uzaktan eğitimdeki eşitsizlikler derhal giderilmelidir!

Sosyalist Liseliler