Liseli Gençlik: Aydınlanma Okulları'nda buluşalım!

Sosyalist Liseliler, liseli gençliğin yan yana gelerek okuyup, tartışıp, ürettiği Aydınlanma Okulları için çağrıda bulundu.

Liseli Gençlik: Aydınlanma Okulları'nda buluşalım!

Liselerde eşitlik, özgürlük ve sosyalizmin sesini yükselten Sosyalist Liseliler, Aydınlanma Okulları’nda buluşalım çağrısı yaptı.

Liseli gençliğin, yan yana gelerek okuyup, tartışıp, ürettiği Aydınlanma Okulları, geçtiğimiz senelerde birçok noktada yapılmıştı. Her sene yaklaşık 6-7 oturum düzenlenen Aydınlanma Okulları’nın içeriği ise çok zengin. İnsanlık Tarihi’nden sağ ve sol kavramlarına, sömürüden sosyalizme kadar okullarda anlatılmayan birçok konu Aydınlanma Okulları’nda işleniyor.

Her başlığa dair eğitim fasikülleri ve okuma önerileriyle içeriğini zenginleştiren, liseli gençliğin doğayı, insanı, toplumu ve yaşadığı dünyayı anlamasına yardımcı olan Aydınlanma Okulları bu sene de “İnsanlığın Serüvenini Anlamak” başlığıyla oturumlarını başlatıyor.

Sosyalist Liseliler tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Aydınlanma Okulları’nda Buluşalım!

AKP’nin eğitim sistemindeki gerici ve piyasacı dönüşümleri hız kesmeden devam ediyor. Okullarımız ticarethane olarak görülüyor, Milli Eğitim Bakanı yaptığı açıklamalarda bunu gizlemeye ihtiyaç dahi duymuyor.

Hurafelerle dolu ve içi bomboş kitaplar karşımıza ‘ders kitabı’ olarak koyuluyor; AKP memleketimizi olduğu gibi okullarımızın da her kademesini kendi yandaşlarıyla dolduruyor. Memleketimizi de okullarımızı da dört koldan esir almaya çalışıyor.

Gerçeklikten, nedensellikten ve bilimsellikten kopuk müfredatlarla zihinlerimizi esir almaya çalışan AKP’nin amacı gençleri memleket gerçeklerinden uzaklaştırmak ve kendi geleceğini ‘garanti’ altına almaktır. Bunu yaparken gençliği geleceksizleştirmekte, kaygılarla etkisizleştirme ve baskılarla “terbiye” etmeye çalışmaktadır.

Bilinmelidir ki AKP’nin de onun gerici ve piyasacı siyasetinin de bu ülkede bir garantisi, bir geleceği yoktur! Yalnızca AKP’nin değil; gericiliği ve piyasacılığı karşısına alamayan hiçbir düzen partisinin de garantisi ve geleceği yoktur.

Bu ülkenin aydınlık geleceğinin garantisi ise biziz! Biz bu ülkenin ilerici, yurtsever, aydınlanmadan ve eşitlikten yana olan liselileriyiz! Piyasacılığın ve gericiliğin yarattığı karanlığa, umutsuzluğa ve çürümüşlüğe karşı, Aydınlanma Okulları’nda bir bayrak yükseltiyoruz!

Bütün sıra arkadaşlarımızı okullarımızda anlatılmayan gerçeklerin anlatıldığı, beraber öğrendiğimiz ve tartıştığımız Aydınlanma Okulları’na davet ediyoruz!

Dünya ve ülkemizdeki gelişmeleri, tarihsel olayları, gençliğin durumunu ve mücadelenin önemini anlamak için Aydınlanma Okulları’nda buluşuyoruz!

Unutmayalım ki değiştirmek için anlamak gerekir, hep birlikte okuyup, tartışıp, üretelim! Yeni bir ülke kavgasını birlikte yükseltelim!

Haydi liseliler Aydınlanma Okulları’na!

Sosyalist Liseliler”

https://twitter.com/SosyalistLise/status/1319565568295522304?s=20