Liseli gençliğin okulu eğitime devam ediyor: Aydınlanma Okulları 2. oturumunu gerçekleştirdi

Düşünen, üreten ve sorgulayan, hurafelere inanmayan liseli gençlik, geleceğine, eğitimine ve ülkesine sahip çıkmaya devam ediyor. Sosyalist Liseliler, liseli sıra arkadaşlarını Aydınlanma Okulları’na katılmaya çağırıyor.

Liseli gençliğin okulu eğitime devam ediyor: Aydınlanma Okulları 2. oturumunu gerçekleştirdi

Liselerde karanlığa karşı aydınlanma mücadelesinin temsilcisi Sosyalist Liselilerin düzenlediği Aydınlanma Okulları, zoom toplantılarının 2. oturumunu tamamladı.

Sosyalist Liseliler yayımladığı dört oturumluk programın ikincisini gerçekleştirmiş oldu. İkinci oturumda ‘Rotayı Doğru Belirlemek’ başlığı altında ”Sağ ve sol kavramları ne anlama gelir?, Siyasi akımlar nelerdir?’’ soruları yanıtlandı.

Ülkemizde ve dünyada sosyalizmin geriye çekilişiyle birlikte solun ifade ettiği değerlerin silikleştirildiği günümüzde, liseli gençliğin insanlık tarihindeki kavramları tartışmaları önem taşıyor.

Oturumda sağ ve sol kavramlarının doğuşu, insanlık tarihinde kavramların oluşum süreci işlenirken aynı zamanda, liberalizm, milliyetçilik, anarşizm, feminizm, ütopik sosyalizm, bilimsel sosyalizm, emperyalizm gibi kavramlar da ele alındı.

Oturumlar iki haftada bir Pazar günleri saat 20.00’de yapılmaya devam edecek.

Oturumlara katılmak isteyenler için oluşturulmuş bir kayıt formu da bulunuyor. Aydınlanma Okulları’na katılmak isteyen ve Sosyalist Liseliler’in çalışmaları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen liseliler 0532 201 0616 no’lu telefonla temasa geçebilir ve aşağıdaki kayıt formunu doldurabilir.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeEcBxPTtOKTNshXLyDU7ion3nebTTtorxykmPypGE8JxoSyw/viewform?gxids=7628