Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 21. sayısı çıktı!

Sosyalist Liseliler’in 21. sayısı ‘Dünyayı Sosyalizm Kurtaracak, Sosyalizmi Biz Kuracağız’ başlığıyla yayımlandı.

Liseli gençliğin dergisi Sosyalist Liseliler’in 21. sayısı çıktı!

Eşitlik, özgürlük ve sosyalizm mücadelesini liselere taşıyan Sosyalist Liseliler, dergisini Covid-19 salgını sebebiyle internet üzerinden ücretsiz yayımlandığı 21. sayısıyla okurlarına ulaştırıyor.

Derginin içeriği ise şöyle:

‘Memleket’ bölümünde dünyada ve ülkemizde kapitalizmin akıl dışı uygulamalarıyla ve sağlık sistemiyle Koronavirüse karşı nasıl sınıfta kaldığı nitelikli bir şekilde ele alınıyor.

‘Eğitim’ bölümünde insanlığın bilime yöneldiği şu günlerde AKP’nin eğitimdeki bilim karşıtı anlayışının emaresi olan evrim düşmanlığı konusu ‘Eğitimde Evrime Düşmanlık’ başlığıyla inceleniyor.

Derginin ‘Sizden Gelenler’ bölümünde salgın sürecinin başından beri ülkelere yaptığı yardımlar ve insana yakışan sağlık sistemiyle salgınla mücadelede Sosyalist Küba’yı ele alan ‘Küba’nın Derdi Ne?’ başlıklı yazı yerini alıyor.

‘Teknoloji Ve Bilim’ bölümünde bilimin insanlık tarihindeki seyri, bu seyir içerisinde düzenden ve toplumsal olarak sınıflardan ayrılmaksızın konumlanışını irdelemiş ve günümüzde de ülkemizde bulunan bilimden korkuyu yine bu sınıfsal perspektifte ‘Bilime Tarihsel Bir Bakış’ başlığıyla ortaya koyuluyor.

‘Üreteceğiz’ bölümünde Sosyalist Liseliler, liselileri üretmeye, düşünmeye, sorgulamaya ve değiştirmeye çağıran ‘Üreteceğiz, Özgürleşeceğiz, Biat Etmeyeceğiz!’ başlıklı yazı yerini alıyor.

Derginin bundan sonraki sayfalarında liselilerin sokağa çıkma yasağının olduğu şu günlerde onlara yoldaşlık edecek kitaplar ve izleyebileceği film önerileri yerini alırken, arka kapağında önümüzde ki 1 Mayıs’a ithafen işçilerin, emekçilerin orak çekiçli kızıl bayrağı dünyayı saran görselinin yanında ‘’Dünyayı Sosyalizm Kurtaracak!’’ sloganı yerini alıyor.

Sosyalist Liseliler Dergisine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilir, Sosyalist Liselilerin çalışmalarından haberdar olmak ve bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Sosyalist Liseliler Dergisi 21. Sayı: https://issuu.com/sosyalistliseliler/docs/21_say__sl