Liseli gençler yeni dergilerini Denizlere armağan etti

Sosyalist Liseliler, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 48. yıl dönümünde dergilerinin 22. Sayısını onlara armağan ediyor.

Liseli gençler yeni dergilerini Denizlere armağan etti

Sosyalist Liseliler’in 22. Sayısı ‘Denizlere Sözümüz Var! Sosyalizmi Biz Kuracağız!’ başlığıyla yayımlandı.

Liselere bağımsız ve sosyalist bir Türkiye mücadelesini taşıyan Sosyalist Liseliler, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın idam edilmelerinin 48. yıl dönümünde dergilerinin 22. Sayısını onlara armağan ediyor. Covid-19 salgını sebebiyle internet üzerinden yayımlanan dergi ücretsiz olarak okurlarına ulaşıyor.

Derginin içeriği ise şöyle:

‘Memleket’ bölümünde 68 kuşağının çıkış dinamiklerini, sürdürdükleri sınıfsız ve sömürüsüz bir toplum mücadelesini ayrıntılı bir şekilde ele alan başlık ’68 Kuşağından Bize Kalan’ başlığıyla dergide yerini almış.

‘Kızıl-Kara’ bölümünde ‘Kızıl’ bölümünde halk sağlığını önemseyen sosyalist bir ada ülkesi olan Küba’nın halk sağlığını önemseyen sağlık sistemi ele alınırken, ‘Kara’ bölümündeyse dünyanın geri kalan kapitalist-emperyalist ülkelerin neo-liberal sağlık politikalarının halkları pandemi karşısında nasıl aciz bıraktığı gözler önüne seriliyor.

Derginin ‘Kültür-Sanat’ bölümünde Ahmet Arif’in hayatını anlatan yazı ‘Devrimci Şair Ahmet Arif’ başlığıyla yerini alınırken, Sosyalist Liseliler bu ay da liselilere salgın günlerinde izleyebileceği kitap önerilerini sıralıyor.

‘Anlatıyoruz’ bölümünde ‘Türkiye’de İlk Öğrenci ‘’Ayaklanması’’ Neden Ve Nasıl Oldu? ‘ ve ‘Türkiye’de İlk Kadın Futbol Takımı’’ başlıkları ele alınıyor.

‘Tarihten İzler’ bölümünde biri yıkılışı diğeri başlayışı Mayıs ayı günlerine denk düşen Haziran Direnişi ve Paris Komünü deneyimleri anlatılıyor.

‘Sizden Gelenler’ bölümünde Sosyalist Liseliler dergisine sıra arkadaşları tarafından ulaştırılan salgın günlerinde uzaktan eğitimin yetersizliğini anlatan görüşleri yerini almış.

Derginin son bölümünde ise Sosyalist Liseliler, ‘’Neden örgütlü mücadele?’’ sorusunun cevabını yanıtlamış.

Derginin arka kapağında ise geçtiğimiz günlerde Sosyalist Liseliler’in açıklanan YKS’nin tarihine dokunulup üniversite sınavına hazırlanan öğrencileri zor durumda bırakan değişikliğe karşı başlattığı imza kampanyası yerini alıyor.

Sınava girecek milyonlarca gencin geleceğini tehlikeye atan bu uygulamayanın geri çekilmesi için Sosyalist Liseliler’in başlattığı imza kampanyasına https://ykstarihinedokunma.org/ üzerinden imzalarınızla destek olabilirsiniz.

Sosyalist Liseliler Dergisine aşağıdaki link üzerinden ulaşabilir, Sosyalist Liselilerin çalışmalarından haberdar olmak ve bilgi almak için sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Sosyalist Liseliler Dergisi 22. Sayı: