Lipton işçileri 6 Ekim'de greve çıkıyor

Artvin Arhavi’deki ve Rize Ardeşen, Fındıklı’daki işçiler grev kararı aldı. İşçiler 6 Ekim’de greve başlayacak.

Lipton işçileri 6 Ekim'de greve çıkıyor

Unilever Lipton Çay Fabrikaları ile Tekgıda-İş Sendikası arasında 17. dönem toplu iş sözleşmesi sürecinde anlaşma sağlanamadı. Artvin Arhavi’deki ve Rize Ardeşen, Fındıklı’daki işçiler grev kararı aldı. İşçiler 6 Ekim’de greve başlayacak.

Tekgıda-İş Sendikası Lipton Şube Başkanı Mustafa Yüksel, yönetim kurulu adına bir açıklama yaptı. Fabrika yetkililerinin yüzde 10, 58’lik bir teklifte bulunduğunu aktaran Yüksel, ailelerin bu parayla geçinmesinin mümkün olmadığını söyledi. Yüksel, “İşçiler 4 ay çalışıp 8 ay boş kalıyor. 4 aylık maaş 12 aya yayıldığında ortaya asgari ücretin de altında kalan bir para çıkıyor ve bu para ile ailelerin geçinmesi mümkün değil” ifadelerini kullandı. Emeklerinin karşılığını istediklerini belirten Yüksel, Unilever patronunun emek hırsızlığı yaptığını söyledi.

Evrensel’in haberine göre, Kronik hastaların artık işe çağrılmadığından da bahseden Yüksel, “Unilever şirket yetkilileri ‘Biz bu kronik hastaların maaşlarını ödeyeceğiz’ diyerek bize yalan söylediler” ifadesini kullandı. Emeklerinin karşılığının bu rakamlar olmadığını ifade eden Yüksel, sendikal haklarını kullanarak 6 Ekim Salı günü sabah 08.00’de greve çıkma kararı aldıklarını duyurdu. Açıklamasına grev kararının ardından baskı yapıldığını ve çalışanları bölmeye çalıştıklarını söyleyerek devam etti.