Limak'ın Kuveyt'teki şantiyesinde işçiler eylemde!

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki şantiyesinde çalışan inşaat işçileri, şantiyede koronavirüs vakalarının giderek artmasına rağmen hiçbir önlem alınmaması ve hak gasplarına karşı İYİ-SEN öncülüğünde iki gündür iş bırakma eylemi gerçekleştiriyor.

Limak'ın Kuveyt'teki şantiyesinde işçiler eylemde!

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Limak Holding’in yaptığı Kuveyt’te yaptığı havalimanının yeni terminal binası inşaatında çalışan Türkiyeli işçiler, virüs tehlikesine karşı korunmasız kalmaları ve haklarını ödenmemesi nedeniyle İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) öncülüğünde eylem başlattı.

Kuveyt’te de görülen koronavirüs salgını sebebiyle ülkede tüm uçuşlar durduruldu ve kısmi sokağa çıkma yasağı getirildi. Alınan bu kararla birlikte, Limak İnşaat’ın Kuveyt Havalimanı yeni terminal binasının inşaatında çalışan işçiler, ülkede mahsur kaldı.

Maaşlarını alamadıklarını söyleyen işçiler, bazı arkadaşlarına da kısmen ödeme yapıldığını kaydederek, “Maaşlarımızı alamıyoruz. Yıllık izin kullandırdılar. İzin dönüşü imza attırdılar. Meğerse, paramızı aldığımıza dair imzaymış. Ancak almadığımız çok açık” dedi.

Limak İnşaat yetkililerinin günlerce kendileri oyaladıklarını belirten işçiler, verilen sözlerin tutulmadığını dile getir, kendilerine imzalatılan sözleşmelerde, bulundukları bölgede salgın hastalığın görülmesi durumunda iş akdinin fesih edilmesine ilişkin madde olduğunu söyledi.
“Üstelik bizi borçlu çıkardılar” dedi.

İşçiler dün itibariyle şantiye içinde iş bırakıp eyleme geçti. Limak yetkililerinin ofisine doğru yürüyen işçiler bir an önce haklarının verilmesiyle Türkiye’ye dönmek istediklerini istedi.

“KRİZİN FIRSATA ÇEVRİLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ”

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası’nın (İYİ-SEN) sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Ölümü Gösterip Sıtmaya Razı Olun Diyorlar

Limak İnşaat’ın Kuveyt Havalimanı inşaatında iki gündür yüzlerce işçi hakları için eylemde.

Türkiye’den Kuveyt’e çalışmaya giden inşaat işçilerine Covid-19 salgını nedeniyle memleketlerine gönderilecekleri Limak yetkilileri tarafindan söylendi. İşçiler içerde kalan maaşlarını, yıllık izin ücretlerini, mesailerini ve tazminatlarını talep edince firma yetkilileri işçileri istifaya zorladı.

İnşaat işçileri istifa etmeyi reddetti. Haklarını alıp güvenli bir şekilde memlekete dönmek istediklerini bildirdi. Limak İnşaat, işçilerin taleplerini kabul etmeyerek işçilere baskı yaparak ücretleri ödemeden işçileri göndermeye çalıştı.

İşçi arkadaşlarımız dün Kuveyt’te Limak’ın ofisinin önünde eylem başlattı. Bugün de işçiler hakları için mücadele ediyor.

Limak İnşaat ise kamuoyuna tüm işçilere haklarının ödendiğini ve salgına karşı önlem aldığını açıklıyor.

Bu açıklama bir reklam ve kendini kurtarma çabasıdır.

Mücadele eden inşaat işçileri, Türkiye Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir’in sahibi olduğu Limak İnşaat’ın önünde hakları için mücadele ediyor.

Limak’ın yalanlarını bir bir ortaya döküyor!

İnşaat işçisi kazanacak!

İNŞAAT VE YAPI İŞÇİLERİ SENDİKASI (İYİ-SEN)

İLETİŞİM:05069894954″