Limak işçileri mücadelelerini Türkiye'ye taşıyor

Kuveyt'te Limak Holding'in yapımını üstlendiği havalimanı şantiyesinde haftalardır eylem yapan işçiler, haklarını Türkiye'de aramaya devam edecek.

Limak işçileri mücadelelerini Türkiye'ye taşıyor

Limak Holding’in Kuveyt’teki havalimanı inşaatında çalışırken ücretleri ve özlük hakları verilmeden istifaya zorlanan işçiler günlerdir sürdürdükleri direnişlerini Türkiye’ye taşıyor.

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) öncülüğünde eylem yapan işçilerin üzerine Kuveyt polisini sürerek baskı uygulamaya çalışan Limak yetkilileri, şantiyede işçilere karşı çeşitli “cezalandırma” yöntemlerine başvurmasına rağmen mücadeleyi engelleyememişti.

Hiçbir hakları ödenmeden işten çıkarılmak istenen inşaat işçilerinin, pazar günü ücretlerinin bir kısmı yatırıldı.

İşçiler haklı mücadeleleriyle patronun yalanına ve baskısına boyun eğmeyerek bu zorlu süreçte kısmi bir kazanım elde etti.

ANLAŞMA YOK, MÜCADELEYE DEVAM

İşçiler bugün ise Kuveyt’teki grevlerini sonlandırma kararı verdiklerini ve haklarını Türkiye’de aramaya devam edeceklerini duyurdu. Şantiyede haftasonu bir iş cinayetinin yaşanması ve grevlerinin yoğunlaşan koronavirüs salgını koşullarında sağlık durumlarını tehlikeye sokabileceği endişesiyle grevlerini sonlandırdıklarını belirten işçiler, dönüş kararını açıklarken Limak yönetiminin “anlaşma” iddiasını da yalanladı. İşçiler video paylaşımı ile yaptıkları açıklamada, “Limak Holding’in ‘Anlaşma yaptık, işçilerini ödedik ve gönderiyoruz’ şeklindeki açıklaması kesinlikle asılsızdır. Herhangi bir anlaşma yapılmamıştır” dedi.