"Lig oynansın diye koronavirüs vakalarını açıklamadık"

"Ekibimizde koronavirüs tespit edildi, ligi sabote etmemek adına, endişe vermemek adına hiçbir şey açıklamadık."

Süper Lig’in 34. hafta maçları dün oynanarak lig tamamlandı. Bu sonuçlarla birlikte MKE Ankaragücü’nden sonra Yeni Malatyaspor ve Kayserispor, Süper Lig’e veda ederek küme düştü.

Küme düşen Kayserispor’dan ise skandal bir itiraf geldi Basın sözcüzü Tokgöz, “Süper Lig oynansın diye koronavirüs vakalarını açıklamadık” dedi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz, Trabzonspor maçının ardından ilginç bir açıklama yaparak, “Süper Lig oynansın diye teknik heyetimizde ve idari ekibimizde çıkan koronavirüs vakasını açıklamadık” ifadelerini kullandı.

Tokgöz, “Gün geldi sportif ekibimizde, gün geldi idari ekibimizde koronavirüs tespit edildi, ligi sabote etmemek adına, endişe vermemek adına hiçbir şey açıklamadık. Sırf Süper Lig oynansın diye” diye konuştu.

Kayserispor cephesinden yapılan itiraflar şöyle:

“Bugüne kadar hakemler hakkında tek bir kelime bile konuşmadık. Gün geldi sportif ekibimizde, gün geldi idari ekibimizde koronavirüs tespit edildi, ligi sabote etmemek adına, endişe vermemek adına hiçbir şey açıklamadık.

Sırf Süper Lig oynansın diye. Bugün çok güzel bir karşılaşma oldu. Oyuncularımı ve teknik ekibimi cani gönülden tebrik ediyorum. Ancak, maalesef ünü Avrupa’ya taşınmış, Avrupa’da en büyük maçları yönetebilen büyük hoca Cüneyt Çakır bugün maçı katletmiştir.

Bir kere dahi VAR’a gitmemiştir ne penaltı pozisyonumuzu vermiştir ne de topun çizgiden çıkıp çıkmadığını kontrol etmemiştir. Kayserispor 1.5 milyon nüfuslu bir şehrin futbol kulübüdür. Bugün bu sonucu sadece hocaya yüklemiyoruz”

Medipol Başakşehir’in şampiyonluğa ulaştığı ligde dün oynanan müsabakada Kayserispor’u 2-1 ile geçen Trabzonspor ikinciliğini korudu. Göztepe’ye 3-1 kaybeden Demir Grup Sivasspor ise üçüncü sırayı, deplasmanda Gençlerbirliği’ni 3-0’la geçen Beşiktaş’a kaptırdı.