Libya'dan gelen bakanın eşi İstanbul'da soyuldu

Bakanın eşini soyan yankesiciler, güvenlik kamerasından yapılan takip sonucu yakalandı.

Libya'dan gelen bakanın eşi İstanbul'da soyuldu

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’nde Adalet Bakanı olarak görev yapan Abdullah El İdrisi’nin eşi Ahlaam Omar Alhusayn, İstanbul’da Fatih Akşemsettin Mahallesi Akdeniz Caddesi üzerindeki bir AVM’ye geçen çarşamba günü saat 19.00 sıralarında alışveriş yapmak için gitti.

Bakanın eşine ait 7 bin lira, Libya pasaportu ve ikametgah izni AVM’ye girdiği sırada 3 kişi tarafından yankesicilik yöntemiyle çalındı. Ahlaam Omar Alhusayn’in ihbarı üzerine çalışma başlatan polis ekipleri, AVM ve çevresindeki birçok güvenlik kamerasını inceledi. Yapılan incelemelerin ardından yankesicilerin eşkali belirlenirdi.

YAKALANIP TUTUKLANDILAR

Heyem N., Zahra S. ve Eric N. isimli olduğu öğrenilen yabancı uyruklu şüpheliler Valide Sultan Camii yer altı çarşısı girişinde Fatih Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi Amirliği ekiplerince gözaltına alındı.

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemlerinden sonra adliyeye sevk edilen Suriye uyruklu şüpheliler çıkartıldıkları mahkemede Libya Adalet Bakanı’nın eşine yankesicilik yaptıklarını itiraf etmelerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.