Libya'da alıkonulan 1 Türk işçiden iyi haber

Libya'da alıkonulan Türk işçilerden Ahmet Çeliktaş kurtuldu. Alıkonulan diğer Türk işçilerle ilgili belirsizlik ise sürüyor.

Libya'da alıkonulan 1 Türk işçiden iyi haber

HABER MERKEZİ

Libya’nın Sabratha şehrinde, şubat ayında içinde Türk işçilerin de bulunduğu araç seyir halinde iken General Halife Hafter’e bağlı güçler tarafından durdurulmuş ve işçiler, yapılan kimlik kontrolü sonrası araçtan indirilerek belirsiz bir yere götürülmek üzere alıkonulmuştu.

Yaklaşık 2 aydır kendilerinden haber alınamayan işçilerden Ahmet Çeliktaş’ın kardeşi Deniz Çeliktaş, Manifesto’ya yaptığı açıklamada, ağabeyinin akıbetiyle endişeli olduklarını dile getirirken ülkedeki Türk konsolosluğundan tatmin edici bir yanıt alamadıklarını belirtmişti.

TBMM gündemine de taşınan durum ilgili bu hafta başına kadar endişeli bekleyiş sürerken, ülkedeki çatışmalar Ahmet Çeliktaş’ın tutulduğu Sabratha’nın kimi noktalarında yönetim boşluğuna yol açtı. Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri tarafından ele geçirildiği belirtilen şehirde hapishanede tutulan işçiler, oluşan boşluk sonrası alıkonuldukları yerden kurtuldu. Serbest kalan Ahmet Çeliktaş ve beraberindeki farklı ülkelerden işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan Çeliktaş’la birlikte alkonulduğu belirtilen, Türkiye’nin farklı illerinden işçilerin durumu ise henüz belirsizliğini koruyor. Bu işçilerin Hafter güçlerinin kontrolündeki Bingazi’de tutulduğu belirtiliyor.

“KONSOLOSLUĞUN UMRUNDA OLMADI”

Ağabeyi ile yaptıkları görüşmede “Ölümden kıl payı kurtulduk” dediğini belirten Deniz Çeliktaş, süreç içerisinde devletin somut hiçbir hiçbir katkısını göremediklerini dile getirdi, “Dışişleri Bakanlığı, konsolosluk bize ‘araştırıyoruz’ demekten başka birşey yapmadı. Biz onlara bilgi veriyoruz. Haber veriyoruz, teyit ediyoruz,  dönüyorlar ‘ha öyleymiş’ diyorlar. Umurlarında değil.” dedi.